Поздрав от митрополит Антоний за Кръстовден:

Поздрав от митрополит Антоний за Кръстовден: "Кръстът е пазител на цялата вселена"

Обръщение от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний за Кръстовден

Мили деца, скъпи родители,

Спасителната сила на Кръста съпровожда целия ни живот - от раждането до смъртта всеки от нас има свой житейски кръст.

На всеки от нас се дава кръст според силите му и Господ ни помага да го носим.

Затова винаги, когато падаме под тежестта на скърбите, ние трябва да се обръщаме към Господа и да молим да ни укрепи в нашия житейски път.

Времето, в което живеем сега, е различно от предходните години. Пандемията обзе сърцата и душите на мнозина със страх, несигурност и отчаяние! Въпросите в нас са като че ли повече от отговорите, които получаваме! Господ Иисус Христос казва: “Дойдете при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя;(Матей11:28)

Той е Всеблагият Отец, Утешителят Благ и Вселюбящ наш приятел, Който ни подава винаги ръка, за да се избавим от всяко зло. Бъдете все така изпълнени с вяра и надежда в Бога и Кръста Христов! С Тях ще преодолеем всяко изпитание и ще вървим бодро напред и нагоре!

Деца, обичайте с почит своите родители!

Родители, обичайте с грижовност своите деца!

Честит празник!

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.