Кръгово кръстовище подобрява безопасността в критичен участък до Русе

Кръгово кръстовище подобрява безопасността в критичен участък до Русе

Да се изгради кръгово кръстовище в участъка до магазин „Джъмбо“ на изхода на Русе в посока Варна, където през последните години стават много тежки катастрофи. Това предлагат участниците в състоялата се днес в града междуведомствена среща за набелязване на мерки за подобряване на безопасността на движение в критичното място.

Тя бе инициирана от Окръжната прокуратура в Русе, а резултатите бяха представени от окръжния прокурор Георги Георгиев. В края на м.г. прокуратурата се самосезира след медийни публикации и назначи проверка на опасния участък.

Предложението за кръгово кръстовище ще бъде представено на вниманието на Агенция „Пътна инфраструктура“. По думите на Георгиев самото изпълнение може да бъде обвързано с реконструкцията по направлението Русе – Кубрат, но при наличие на средства е възможна и по-бърза реализация.

Докато това се случи обаче, ще бъдат предприети редица краткосрочни мерки – обновяване на пътната маркировка, поставяне на шумна маркировка, засилване на контрола с по-голямо полицейско присъствие и други. Отхвърлени са били вариантите са светофарна уребда и изграждане на път на две нива.

Статистиката сочи, че трафикът по този път е силно натоварен, като през летните месеци е два пъти по-висок. В посока от Русе към Варна през януари м.г. са преминали 10 600 автомобила, а през август – 17 240. Обратно – от Варна към Русе, през януари са преминали 6000 автомобила, а през август 12 107 автомобила. През последните четири години в този участък са станали 51 катастрофи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.