Крушарски се отказа от битката за БФС

Крушарски се отказа от битката за БФС

Собственикът на „Локомотив“ (Пловдив) Христо Крушарски би отбой относно заявеното си намерение да се кандидатира за президент на БФС.

Бизнесменът обяви, че няма да участва в битката за най-високия пост във футболната ни централа, съобщи gong.bg. Причината е, че е закъснял и няма време да представи пред клубовете програмата си за развитие на българския футбол.

Босът на "смърфовете" в последно време обикаляше страната и се срещна с част от ръководителите на родния футбол. Очевидно обаче срещите не са довели до желания от Крушарски резултат.

Футболните кубове в България имат срок до 21 септември (вторник), за да регистрират своите кандидати за извънредния Конгрес на БФС, който бе насрочен за 12 октомври. Отборите вече са получили документацията от футболната ни централа и трябва да заявят своите представители, като процедурата за това зависи от правния статус на клубовете.

Важна подробност е, че един делегат може да представлява един единствен клуб и няма право да работи с пълномощно.

В дневния ред на Конгреса са залегнали 8 точки, които бяха определени от 189-те клуба, които поискаха да бъде свикано Общото събрание:

  • 1. Одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване.
  • 2. Прекратяване на мандата и правомощията и освобождаване от длъжност на Президента на БФС.
  • 3. Прекратяване на мандата и правомощията и освобождаване от длъжност на членовете на ИК на БФС.
  • 4. Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса.
  • 5. Избор на членове на ИК на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса.
  • 6. Приемане на нови членове на БФС.
  • 7. Промени в Устава.
  • 8. Разни.

Според решението на съда Конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК. При липса на кворум от над 50% от клубовете ще бъде изчакан 1 час, а след това Общото събрание може да започне с наличните клубове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.