0

К руизният кораб „Коста Делициоза“ завчера за малко да се забие във венециански кей, недалеч от прочутия площад „Сан Марко“, предаде кореспондентът на „Монитор“ в Италия Румен Михайлов.

Круизният кораб „Коста Делициоза“ завчера за малко да се забие във венециански кей, недалеч от прочутия площад „Сан Марко“, предаде кореспондентът на „Монитор“ в Италия Румен Михайлов.

Явно притеснен от падащата като орехи градушка, капитанът на огромното бяло туловище не направил точната маневра при излизането на плавателния съд от Венеция и то се приближило опасно до брега. За щастие в последния момент очертаващият се страшен сблъсък с кея бил избегнат, но го отнесли с яки ожулвания яхта и малък кораб, плаващи от другата страна на „Коста Делициоза“. Предотвратеният инцидент обаче наостри още повече изнервените от круизните гиганти жители на Венеция – само преди няколко седмици един от тях налетя на корабче от местния градски транспорт. Венецианци се събраха на протест, за да поискат луксозните лайнери да ходят да събират пасажерите си в друго пристанище. Като кметът на Венеция Луиджи Бруняро обвини за поредицата инциденти министъра на инфраструктурата Данило Тонинели. Според венецианец №1 той въобще не искал да чуе за неволите на старинния град и, разбера се, да прати другаде луксозните морски колоси.