Кроткото добиче крие упорит нрав

Кроткото добиче крие упорит нрав

Когато мучат, си говорят една с друга

Вашият образ на кравите е вероятно подобен на моя – нежни, кротки животни гледат към вас с тези големи, меки кравешки очи и доволно дъвчат.

Но една скорошна статия, публикувана от центровете за контрол и превенция на заболяванията, съобщи, че около 20 души годишно умират вследствие сблъсък с крави само в САЩ, публикува Говедовъд. ею.

Гръден кош

Всъщност кравите атакуват хора – бутат ги, събарят ги, тъпчат ги, ритат ги в главата, което води до жестоки наранявания по тялото, гръдния кош, главата.

Тези поведения трябва да ни напомнят, че майка крава, подобно на други животни, може яростно да защитава малките си. Връзката между кравата и теленцето и е много силна и продължава дълго след като телето е пораснало. В свободните стада някои крави са сукани от телетата им чак до три години.

Интересни факти

·Кравите не хапят, защото те нямат горни предни зъби. Вместо това те имат дебела и здрава подложка от кожа на горната си челюст. Те завиват много големия си език около тревата и другата храна, която приемат.

·Има около 920 различни породи крави в света. Те са били опитомени преди около 5000 години.

·Хората и кравите имат същия период на бременност, която е около девет месеца.

·Млякото на кравата съдържа четирите най-необходими минерали: калций, фосфор, магнезий и цинк.

·Кравите са много социални животни. Те образуват големи стада и точно като хората те се обвързват с някои от членовете на стадото и избягват, не приемат други.

·Мученето в комбинация с различни позиции на тялото и изражението на лицето се ползва за комуникиране една с друга.

·Holsteins (черно-белите) петна са като пръстови отпечатъци. Няма две крави, които да имат точно същия модел на петната.

·Рекордът на произведено мляко от крава за една година е 25 246,95 л.

·Кравите живеят около 25 години. Можете да се досетите за възрастта на една крава, която има рога, чрез преброяване на пръстените на рогата.

·500 килограмова крава произвежда средно 10 тона тор годишно. Дами – ако се ожените за млекопроизводител, бъдете готови да чуете на масата за вечеря редовно обсъждане на оборски тор.

·Кравите могат да открият миризми до 8 км.

·Кравите имат почти пълна 360-градусова панорамна визия и са в състояние да виждат цветове, с изключение на червено. Така бик в корида не вижда червения цвят на тореадора, а само движението.

·Млечни крави могат да произвеждат до 35 литра слюнка на ден.

·Вероятно сте чували, че кравата има четири стомаха. Не е вярно. Кравите имат само един стомах, който съдържа четири храносмилателни отделения: търбух, ретикулум, omasum и abomasum.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.