0

П рез миналата година един от най-успешните модели на корейската марка Hyundai - Tucson, получи фейслифт. Кросоувърът стана още по-агресивен, като в предната част е поставена характерната за новите модели на марката каскадна радиаторна решетка. През тази година Hyundai Tucson разшири моделната линия и сега към версиите Comfort, Exclusive и Premium се добавя и върховото оборудване, наречено N-Line. Линията N-Line пренася спортното излъчване и гени от „горещия” хечбек Hyundai i30N.

През миналата година един от най-успешните модели на корейската марка Hyundai - Tucson, получи фейслифт. Кросоувърът стана още по-агресивен, като в предната част е поставена характерната за новите модели на марката каскадна радиаторна решетка. През тази година Hyundai Tucson разшири моделната линия и сега към версиите Comfort, Exclusive и Premium се добавя и върховото оборудване, наречено N-Line. Линията N-Line пренася спортното излъчване и гени от „горещия” хечбек Hyundai i30N.

Новият Hyundai Tucson с пакет N-Line не само изглежда като N, но и се усеща като N. Визуално предната част на Hyundai Tucson N-Line разполага с модифицирана броня със специфични дневни LED светлини, спортна версия на каскадната радиаторна решетка на марката оцветена в черен гланц и преден дифузьор.

В задната част се вижда нов спойлер, спортна броня и хромирани ауспухови накрайници, които придават завършен спортен облик на кросоувъра. Цялостната N-визия се постига и благодарение на черните странични огледала и 19-инчовите алуминиеви джанти N-Line със спортни гуми Continental размер 245/45 R19. Новият Hyundai Tucson N-Line може да бъде поръчан в девет екстериорни цвята, като един от най-привлекателните е ярко червеният.

Новото ниво N-Line e базирано на богато оборудване Premium, което само по себе си прави Hyundai Tucson един от най-добре обзаведените модели в сегмента. Спортните акценти продължават и в салона на новия Tucson N-Line. Луксозната атмосфера на кросоувъра се допълва от специфични интериорни решения със спортни нотки.

Спортните седалки и панелите на вратите са покрити с луксозна тапицерия от естествена кожа и алкантара със спортни акценти с лого N и червени шевове. Логото N е изобразено и на кожената топка на скоростния лост, а сред характерните спортни акценти са алуминиевите педали и таванът в черен цвят. Коженият волан е облицован с перфорирана кожа в зоните за захващане и гарантира отлично сцепление при динамично шофиране, както и много приятно усещане при управление.

Моделната линия N-Line на новия Hyundai Tucson е създадена за шофьорите, искащи щипка спорт и екстравагантност в техния автомобил. Освен визуален ефект, линията N-Line придава на Hyundai Tucson и спортни елементи при поведението на пътя.

Кросоувърът е оборудван с ново спортно окачване с по-твърди настройки за по-динамично шофиране, както и с нова геометрия на кормилната рейка и със 17-инчови спирачни дискове. Благодарение на тези преработени детайли, типични за спортните модели, новият Hyundai Tucson N-Line е по-уверен на пътя и се държи стабилно като спортна кола.

Благодарение на окачването страничните наклонявания в завоите са минимални, особено като се има предвид, че това е кросоувър с повишен просвет. Управлението с електрически сервоусилвател на волана и нова геометрия на кормилната рейка е много директно и дава възможност на водача да описва завоите като по релси.

При увеличаване на скоростта усилието нараства пропорционално, а в града с ниска скорост воланът се върти с лекота и улеснява маневрирането. В спортен режим воланът става по-директен и осигурява по-спортно управление.

Голяма заслуга за спортното усещане при шофирането на Hyundai Tucson N-Line има неговият 1,6-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател 1.6 T-GDI с максимална мощност 177 к.с. Той е много динамичен и реагира бодро при потегляне от място, като демонстрира отлични способности в средния работен режим. Максималният въртящ момент от 265 Нм е на разположение още от 1500 об/мин и остава на разположение чак до 4250 об/мин.

Двигателят е съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, която бързо сменя предавките и поддържа оптимална динамика. В спортен режим трансмисията превключва по-късно предавките нагоре. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,1 секунди, а максималната скорост е 201 км/ч. Разходът на бензин в града е 9,8 л/100 км, на извънградски път е 6,6 л/100 км, а в смесен цикъл е 7,9 л/100 км.

Новият Hyundai Tucson N-Line предлага избор при задвижването между предно предаване или на всичките колела от системата HTRAC. При него през повечето време тягата се предава към предните колела, но когато е необходимо, се свързва и задната ос. Системата за векторно разпределение на тягата помага да се преодолее недозавиването. За движение извън пътя много полезен е асистентът за спускане по стръмен наклон.

Технически характеристики

Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI DCT HTRAC

1,6-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател

7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител

177 к.с. максимална мощност при 5500 об/мин

265 Нм максимален въртящ момент при 1500-4250 об/мин

9,1 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

201 км/ч максимална скорост

7,9 л/100 км среден разход на бензин

197 г/км емисии на СО2

75 780 лева цена на модела