0

С вълнуващо горещ ритъм, който моментално ни кара да се впуснем във вихъра на бурни танци – такъв е най-новият краткосвирещ албум на носителката на множество награди „Грами“ Кристина Агилера, в който я виждаме в една „нова“ латино светлина.

С вълнуващо горещ ритъм, който моментално ни кара да се впуснем във вихъра на бурни танци – такъв е най-новият краткосвирещ албум на носителката на множество награди „Грами“ Кристина Агилера, в който я виждаме в една „нова“ латино светлина.

Тавата носи сексапилното заглавие La Fuerza, а екзотичността му е подхранена от факта, че текстовете в него звучат изцяло на езика на Сервантес. Причината – макар тя е родена в Америка, баща й е имигрант от Еквадор и затова 40-годишната певица иска да се върне към корените си в Латинска Америка.

Всъщност La Fuerza не е дебютният латино албум на Агилера, а е първият й такъв от 22 години насам. Ако обаче не владеете испански, не се притеснявайте, защото посланията на парчетата в него са отпечатани в самата им музикална емоционалност. La fuerza е албум за женствеността, приятелството, любовта, крепкостта и стремителността на нежния пол. Всичко това е изписано в самото заглавие на записа, което можем да преведем като „Сила“, а ние бихме добавили

– женската сила.

„Когато моите фенове слушат тази музика, искам те да се чувстват силни и свободни. Разбира се, желая да покажа и други емоции и чувства, като например да бъдеш секси и енергична, но наистина настоявам усещането, което идва от музиката ми, да е за женска сила.“ – споделя певицата в скорошно интервю за списание Ocean Drive.

Самата тя определя La Fuerza като албум за самата нея, за корените й и за децата й.

„На по-дълбоко ниво, този албум значи много за мен, защото успях да оценя всичко това, което съм, и мястото, на което се намирам“, споделя още певицата.

Това, което феновете за първи път чуха преди броени дни обаче, не е целият албум. Певицата е взела нетрадиционното решение да раздели целия си проект на три малки краткосвирещи записа, които постепенно да пуска до края на 2022 г. Впоследствие те ще бъдат „зашити“ в обща плоча, но Агилера иска да продължава да изненадва феновете си през цялата година.

Синглите от La fuerza са трилогия, обединена от темата за силата на жената, и включват песните Pa Mis Muchachas („За моите момичета“), “Somos Nada” ( „Ние сме нищо“) и Santo („Светец“), като за всичките песни Агилера е поканила и звездни гост-изпълнители.

За първото парче тя е обединила творчески сили с Беки Джи, Нати Пелусо и Ники Никол. Самата Агилера го определя като почит към всички жени, начело с нейната

собствена майка.

Видеото пък проследява как приятелките на героинята на Агилера са се събрали, за да заловят гангстера, който й е разбил сърцето.

Вторият сингъл е красива балада, която продължава сюжетната нишка от предходната песен. Основната тема е болезнеността на романтичните отношения, заради която обаче не трябва да се предаваме и да спираме да вярваме в любовта.

Последната песен – Santo, пък е горещо парче с участието на Ozuna, в чийто герой Агилера най-накрая успява да намери любовта. Те са в нещо като паралента вселена, а цялата стилистика на видеото продължава тази от предходната визуална история. Вокалната дарба на Агилера и тук ни доставя удоволствие, а горещите латино ритми са безспорна предпоставка парчето да стане хит.