Криминалистите от Шумен решиха казус от
3

Криминалистите от Шумен решиха казус от "Съдебен спор" на Нова тв

Майка откраднала 112 бона от болното си дете, за да ги заложи на хазарт

Загадка, която не можаха да решат "Съдебен спор" на Нана Гладуиш, Жоро Игнатов и "телевизионният" съдия Иван Сотиров намери шокиращ отговор от страна на криминалистите в ОДМВР - Шумен, които след няколкомесечно разследване стигнаха до истината. "Делото" в телевизионното шоу беше заведено от 33-годишния шуменец Росен Емилов Ангелов, а в ролята на телевизонни ответници се оказаха комшиите им Златка Келзие и Начко Ангелов, набедени в кражба. Спорът беше за 112 хиляди лева, събрани за лечението на дете и откраднати от дома на Росен на ул. "Седма" в Шумен. 

Според събраните от полицията доказателства крадецът е съпругата на Росен Биляна.
На  12 октомври 2020 година  в полицейското управление в Шумен бил приет сигнал от 33-годишния Росен Ангелов  за кражба парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. “ Седма“ в града. На място бил извършен оглед. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя. Не са установени данни за насилствено проникване на имота. Още в самото начало криминалистите се усъмнили, че тук е замесено вътрешно лице.

Иззети били дактилоскопни следи , които не  дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството. Проведени са множество разпити, сред които и на лица, посочени Росен от Шумен, за които той предполагал, че са евентуални извършители на кражбата. Действията по разследването били проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума, този път в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са  назначени са множество експертизи.


Още след първия случай Росен бил бесен, че полицията "не прави нещо" и сезирал за казуса специализираното шоу "Съдебен спор" на Жоро Игнатов и Нана Гладуиш по Нова тв. Обяснил, както и на разследващите, че парите били събирани за лечение на детето му в Турция, най-малкото от трите, за които по време на телевизионното дело при Гладуиш в Шумен се грижела майка им Биляна. "Това е ужас!" - казва с предихание водещата, когато изслушва историята. "Разбрахме, че я нама сумата, когато поисках от жена ми да ми даде едни пари, тя влезе вътре да ми даде едни пари и разбрахме, че ги няма". Парите се събирали вкъщи под леглото. Нароченият от Росен Начко отрекъл да е съпричастен към случая. "Доказателството" за него било, че псува болното дете на комшиите си. Ангелови монтирали в дома на заподозрените подслушватели и ги слушали какво си говорят. По иска телевизионният "съд" отказал да постанови "присъда", а вместо това сезирал компетентните органи и спрял "производството" по т. н. гражданско дело, тъй като се били разкрили престъпни обстоятелства, от установяването на които зависело решаването на гражданския спор. Всички материали, сред които и 16 минутен запис от Шумен на главния редактор на "Съдебен спор" Жоро Игнатов били изпратени на прокуратурата в Шумен.

Междувременно полицията в Шумен си работела и без тв шоуто като проучвала няколко версии. За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка Биляна Ангелова, съпруга на телевизионния ищец и майка на болното дете, от което били откраднати парите. Изискани били документи от различни банкови институции, а от тях станало ясно, че майката е  залагала големи парични суми за хазарт. Установено било, че  в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март  тя е признала, че е извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева.  Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.