КРИБ награди областния управител на Хасково за нови инвестиции

КРИБ награди областния управител на Хасково за нови инвестиции

Областният управител на Хасково Станислав Дечев получи специалната награда на КРИБ за привличане на чуждестранни инвестиции в региона. Общо 14 социално отговорни фирми бяха наградени от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България-Хасково. Освен Дечев специални отличия получиха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков и кметовете на Хасково и Свиленград Добри Беливанов и Георги Манолов.

Гост на икономическия форум бе вицепремиерът по икономическата и демографската политика. Марияна Николова. 

„Предстои приемане на стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 - 2023 година. Нейната цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално отговорни бизнес- практики“, поясни тя

Николова допълни, че стратегията е в изпълнение на програмата за управление на българското правителство за периода 2017 - 2021 година.  Тази стратегия се основава на доброволния характер на корпоративната и социалната отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации

Налице е активна политика от правителството, насочена към създаване и укрепване на среда, която благоприятства развитието на социално отговорни практики, допълни тя. 

Според Николова, когато компаниите отделят средства за реализирането на социални програми, то бизнесът им вече ще се позиционира на друго ниво и действията им ще заслужат адмирации. 

„Хасково се отличава на картата на България от гледна точка на инвестициите и бизнеса. Нека всички институции работят заедно с бизнеса за запазването на региона“, заяви председателят на КРИБ в Хасково Стефан Димитров.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.