КРИБ – Добрич подпомага с храна семейства с оскъден бюджет

КРИБ – Добрич подпомага с храна семейства с оскъден бюджет

Структурата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ в Добрич продължава дарителската си кампания за подпомагане с храна семейства с оскъден бюджет, чиито деца в момента не ходят на училище и на детска градина, защото те са затворени.

От 23.03.  до  10 часа на 26.03.  по сметката на КРИБ Добрич са постъпили дарения в размер на  820  лева. С тях са закупени 31 пакета храна, всеки на стойност 26,50  лева, съдържащи основни хранителни продукти. Пакетите са раздадени с приемо-предавателни протоколи  на семейства, чиито деца посещават учебни заведения в общините Генерал Тошево и Крушари.

В неделя, 29.03.2020 г. благодарение на Българската хранителна банка, която откликна на целите на кампанията, ще бъдат осигурени  пакети храна за още 65 семейства от получените списъци.

От началото на кампанията на КРИБ Добрич, 17 март, до момента помощ са получили 144 семейства от три общини в област Добрич с 392 деца, които в момента не  се хранят в детски градини и в училища. Това са деца на безработни, самотни или болни родители.

По сметката на КРИБ Добрич продължават да постъпват средства. От компанията очакват обосновани предложения за подкрепа на семейства с деца, нуждаещи се от храна, които ще бъдат разгледани по реда на постъпването им и допълват, че всеки, съпричастен към кампанията, може да изпрати SMS на номер 17777 с текст DMS HRANA. По този начин Българската хранителна банка срещу всеки дарен лев може да осигури храна на стойност поне 4 лева, или срещу 1 лев да осигури 10 порции храна за дете в нужда.

 

 

 

 

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.