Ден, след като бе уличен, че пробутва нагли манипулации за медийната картина в страната в доклад, гръмовно наречен „Кремълски наръчник“, Центърът за изследване на демокрацията поправи лъжите с....лъжи.

С което само доказа, че реално изпълнява ролята на професионален пропагандатор. В началото на седмицата лъсна, че екипът на ЦИД е представил миналата седмица пред базирания във Вашингтон Център за анализи на европейските политики т.нар. „доклад“, в който се твърди, че най-тиражните ежедневници в страната разпространявали руска пропаганда. Сред цитираните четири вестника са и изданията на „Телеграф медиа“ - „Телеграф“ и „Монитор“, макар както вече отбелязахме единствената истина в това изречение да са уточненията „най-тиражни“ и „всекидневници“. Редакционната политика на изданията ни винаги е била ясно заявявана, като евроатлантическите ценности и правилата на пазарната икономика са основополагащи елементи в нея и това е ноторно известно за всички. В това число за професионалните пропагандатори от ЦИД и хората, чиито интереси обслужват. И тъй като истината явно не им е изгодна и нямат и доказателства за твърденията си, те са се пробвали да замажат очите на читателите на т.нар. си „доклад“, като се позовават на друг доклад, написан от безизвестно НПО, в което изданията ни изобщо не са споменати. След като лъжата им лъсна, вчера от ЦИД промениха съдържанието на текста си, като заличиха имената на набедените от тях издания. В същото време обаче продължиха с манипулациите, като оставиха изречение, че повечето от най-четените български всекидневници са разпространявали руска пропаганда. Доказателства отново няма. Както няма доказателства и за други от лъжите, с които е изпълнена частта за България „Кремълския наръчник“. Огромна част от тях преповтарят опровергаваните десетки пъти от реалността и от фактите опорки срещу издателя на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски за фиктивни руски обвързаности и имагинерни връзки с „възхода и падението на КТБ“. За да прикрият липсата на факти и за тези манипулации, от ЦИД цитират КТБ файлс – интернет платформата, скрепила съюза между подсъдимия олигарх Цветан Василев и друг подсъдим олигарх и издател Иво Прокопиев. Именно тук се крие и разковничето на манипулативната картина, пробутвана от „експертите“ на ЦИД. В техния доклад няма и думичка нито за прегръдката между Прокопиев и Цветан Василев, нито за десетките материали, публикувани в изданията на медиите на първия, обслужващи интересите не само на втория, а и на менторите му, основният от които приближеният до Кремъл руски олигарх Константин Малофеев. Не малка част от въпросните материали прокламират тезисите на Василев и партньора му – оръжейния търговец Емилиян Гебрев, в битката им за овладяването на „Дунарит“ в полза на тандема им с Малофеев, но това читателите на „Кремълски наръчник“ няма как да го разберат. Защото не е удобно за авторите, а явно и за поръчителите им.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Задейства „Бивол“ да чернят Делян Пеевски зад граница

Цветан Василев активира руски катапулт за бягство

Задейства „Бивол“ да чернят Делян Пеевски зад граница

Подсъдимият за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев задейства авариен план в последен отчаян опит да се отърве от приближаващото го възмездие за източването на милиардите от четвъртата по големина банка у нас.

След като в продължение на близо 3 години безуспешно заливаше общественото пространство у нас и в чужбина с лъжливи искове по Глобалния акт „Магнитски“ и закона „РИКО“, в опит да замаскира руските си обвързаности със смехотворната в случая дегизировка на евроатлантик и борец срещу корупцията, сега банкерът беглец по спешност задейства наново задграничните си контакти. В поредна акция за манипулиране на обществото не само у нас, но и зад граница.

 

Срещу Делян Пеевски: олигархията пак насъсква кучетата

Олигарсите на Костов пак разлайват кучетата срещу Пеевски

Срещу Делян Пеевски: олигархията пак насъсква кучетата

Две знакови събития от последните дни предизвикаха остри пристъпи на паника у менторите и бенефициентите на престъпната приватизация у нас. И те отговориха по единствения начин, по който могат – с изтъркани от употреба фалшиви новини и информационни димки, за да отклонят вниманието от себе си.

Телешките разсъждения на интернет самодейката Татяна Кристи-Бездарова за Пеевски

Медийната бухалка „Биволъ“отново влезе в типичната си роля си на плювалник срещу всички, които са против „правилните“ олигарси, като подсъдимите за далаверите си Иво Прокопиев и Цветан Василев например.