0

К расиво и необичайно. Предлагаме ви лесна и ефектна техника за боядисване на яйца. И тъй като повечето хора остоват това приятно занимание за събота, поради липса на време и ангажименти, етонещо наистина полезно. С тази техника ще получите наистина красиви и ефектни великденски яйца. Може да експериментирате с цветовете.

Красиво и необичайно. Предлагаме ви лесна и ефектна техника за боядисване на яйца. И тъй като повечето хора остоват това приятно занимание за събота, поради липса на време и ангажименти, етонещо наистина полезно. С тази техника ще получите наистина красиви и ефектни великденски яйца. Може да експериментирате с цветовете.

За целта са ви нужни:

боя за яйца (всякакъв цвят)
варени яйца
пластмасови купички или пластмасови съдове
ориз

Как да действате?

Изсипете ориза в пластмасовите съдове и капнете малко от боята. Затворете пластмасовия съд и го разклатете добре, така че боята да оцвети целия ориз равномерно. Вземете вареното яйце, подсушете го и го сложете в съда с оцветения ориз. Покрийте с капак и внимателно разклатете, докато яйцето не се боядиса добре. Извадете яйцето и го оставете да изсъхне. Почистете внимателно от ориза.

Рецептата е от bukvarche.com