0

В МРО с първи коментари след края на изборния ден. "Има два варианта - да надделее политическия егоизъм, а другият- здравия разум. Ако е втория ще видим дали ще можем да се обединим по 5-6 национални въпроси - ковид, икономическа криза, демографска, цивилизационен избор на България". Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов от Плевен. 

ВМРО с първи коментари след края на изборния ден. "Има два варианта - да надделее политическия егоизъм, а другият- здравия разум. Ако е втория ще видим дали ще можем да се обединим по 5-6 национални въпроси - ковид, икономическа криза, демографска, цивилизационен избор на България". Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов от Плевен. 

Според екзитполовете ВМРО печели между 4% и 4,7%. 

"Ако българските политически лидери в току-що избрания парламент решат да се правят на интересни, нищо няма да стане", смята Каракачанов. Той призова да се изчака, преди да се правят каквито и да е генерални изводи след обявяването на предварителните изборни резултати от екзитполовете, според които ВМРО влиза и в новия парламент.

Изказване от централата на воеводите направи и Юлиан Ангелов. "ВМРО успя да мобилизира патриотичния вот в България", заяви той. Той благодари на избирателите, които са ги подкрепили и изрази надежда, че резултатът ще е по-висок от прогнозирания от социологическите агенции. "Загубихме може би от това, че нямаше как да се проведе нормална кампания, както на други избори, т.е. среща с повече избиратели. ВМРО направи една от най-добрите кампании от всички партии в България. Надявам се да имаме добър краен резултат", изтъкна Ангелов.  По думите му стана ясно, че партията може да се коалира с всеки друг, но не и ДПС. Той даде да се разбере, че не се плашат от това партията да е в опозиция или в управление.