0

Н ай-награждаваният спектакъл на столичния театър „Азарян“ в НДК - „Кралят елен”, ще гостува на варненската публика за втори път, след като миналата година взе участие в Международния театрален фестивал „Варненско лято” през юни. Представлението ще се играе на 25 януари от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

Най-награждаваният спектакъл на столичния театър „Азарян“ в НДК - „Кралят елен”, ще гостува на варненската публика за втори път, след като миналата година взе участие в Международния театрален фестивал „Варненско лято” през юни. Представлението ще се играе на 25 януари от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

Спектакълът е част от серията културни събития, които се обменят между двете институции – Национален дворец на културата и Фестивален и конгресен център – Варна, като тенденцията е те да стават все повече.

„Кралят елен” на младата режисьорка Анастасия Събева е сред най-завладяващите софийски спектакли, който за една година от съществуването си на сцената на театър „Азарян“ успя да спечели много награди, да получи престижни номинации и да участва в редица театрални прояви от културния живот на столицата и страната.

Спектакълът е подходящ за всички възрасти и предлага приятно семейно изживяване. В историята на Карло Гоци младият господар на кралство Серендипо е превърнат в елен от коварен съперник. Възможно ли е да се върне изгубената любов? Съществува ли справедлив ред в света? Има ли вълшебство и ако да, как действа? Това са само част от загадките, които спектакълът изследва.

Свежата майстроска игра в представлението е под живия съпровод на акустични инструменти. „Кралят елен“ е възможност да си спомним за невинността на сърцето и силата му да сбъдва нашите желания. Спектакълът среща публиката с част от младото попълнение актьори на съвременната театрална сцена: Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Весела Петрова, Калина Георгиева, Веселин Петров, Елена Нацариду, Ненчо Костов и Стелиан Радев.