Продавач-консултант обра литературен клуб

Продавач-консултант обра литературен клуб

Изправят на съд продавач-консултант, задигнал оборота на литературен клуб, в който работел. 

Съгласно трудов договор обвиняемият И. Н. заемал длъжността „отговорник продавач-консултанти“ в литературен клуб в София. Служебните му задължения включвали консултиране на клиентите, приемане на парични суми, както и материална отговорност във връзка с опазването на поверените му стоки, парични средства и др.

На 28.10.2019 г. около 0,00 ч И. Н. приключил работната си смяна и напуснал литературния клуб. В периода от около 0,00 ч. до 07,45 ч. той се върнал до сградата, в която се намирал клуба. Преди приключване на смяната той оставил незаключена вратата на вход откъм терасата, знаел и къде се съхранява ключа за касата с оборотните средства. Имайки ясното съзнание за безпрепятствен достъп, И. Н. решил да отнеме парични средства. Той влязъл през отключената врата и взел намиращите се в каса зад бара оборотните пари в размер на 90 лева. След това взел ключа за секретната каса, в която се съхранявали неотчетените оборотни средства от предходните дни, отишъл до касата и взел оставените там общо 2124,50 лева. После И. Н. напуснал района на литературния клуб.

На следващата сутрин негова колежка установила, че липсват парични суми в общ размер 2214,50 лева, за което уведомила управителя на заведението.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия обвиняемият И. Н. бил установен и задържан.

Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.