0

З адигнат от улиците на Стара Загора лек автомобил Фолксваген Голф е бил продаден часове по-късно за 300 лв в Казанлък, съобщиха от прокуратурата.

Задигнат от улиците на Стара Загора лек автомобил Фолксваген Голф е бил продаден часове по-късно за 300 лв в Казанлък, съобщиха от прокуратурата.

Сигналът за изчезналото возило е бил подаден рано заранта на 11 януари от собственика му. Оказало се, че колата е отмъкната, след като е била оставена с отворени врати и ключ. Крадецът е напуснал с бясна скорост Града на липите и се отправил към Казанлък, където свалил регистрационните табели и набързо сключил „сделка“.

Движението на автомобила е било установено с помощта на пътните видеокамери.На 13 януари е бил установен и задържан извършителят, 27-годишен криминално проявен жител на Мъглиж,деянието е било осъществено в условията на опасен рецидив.

С.С. е задържан първоначално за 72-часа, внесено е искане от наблюдаващия прокурор мъжът да остане за постоянно в ареста, след като му е било повдигнато обвинение по член 196 ал. 1 т. 1 от НК, предвиждащо затвор до 10 години.