0

К радец на части за локомотиви, собственост на „БДЖ – Товарни превози“, остава в ареста. Районният съд в Русе е преценил, че 28-годишният Т. Д. може да се укрие и да извърши друго престъпление и не е уважил искането на защитата за налагане на по-лека мярка за неотклонение, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Крадец на части за локомотиви, собственост на „БДЖ – Товарни превози“, остава в ареста. Районният съд в Русе е преценил, че 28-годишният Т. Д. може да се укрие и да извърши друго престъпление и не е уважил искането на защитата за налагане на по-лека мярка за неотклонение, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 28 октомври тази година чрез разрушаване на прегради е влязъл в цех за ремонт на локомотиви и е отнел три изглаждащи реактора, радиаторно тяло за дизелов локомотив и електронен блок, всичко на обща стойност 5390 лева.

В хода на разследването е установен извършителят на престъплението. Претърсен е домът му и там са открити откраднатите части. Оказало се, че Т.Д. е осъждан 7 пъти за престъпления срещу собствеността. Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи наказание лишаване от свобода от три до 15 години.

Определението на Районния съд за мярката за неотклонение може да се обжалва или протестира в тридневен срок.