0

И стински кошмар прекъсна двубоя между Дания и Финландия на Евро 2020. Звездата на домакините Кристиан Ериксен си глътна езика и колабира по време на игра, а лекари влязоха на терена, за да се борят за живота му.

Истински кошмар прекъсна двубоя между Дания и Финландия на Евро 2020. Звездата на домакините Кристиан Ериксен си глътна езика и колабира по време на игра, а лекари влязоха на терена, за да се борят за живота му.

Полузащитникът на няколко пъти получи гърчове, като сърдечните масажи на парамедиците не можаха да го съвземат.

Гледката шокира играчите на двата тима и феновете по трибуните, които се молеха за живота му. Съотборниците му пък направиха шпалир около него, за да не се гледа какво се случва.

Той загуби ориентация по време на мача при един тъч за неговия отбор около страничната линия.

Съпругата на футболиста също слезе на терена, а финландците бяха прибрани в съблекалнята. Медиците пък изнесоха на носилки пострадалия и по-късно бе транспортиран в болница. Двубоят бе прекратен в 43-ата минута при резултат 0:0.

29-годишният Кристиан Ериксен е футболист на "Интер" и една от най-големите звезди на датския футбол в последните години.

В 20.30 часа от УЕФА обявиха, че състоянието на Кристиан Ериксен е стабилизирано в болницата, той е върнат към живота. По-късно се разбра, че футболистите сами са пожелали да доиграят двубоя, който бе подновен в 21.30 часа.

Агентът на играча Мартин Шуутс даде подборности за състоянието на Ериксен: „Кристиан Ериксен диша и може да говори. В момента минава медицински прегледи, за да се установи състоянието му“, заяви той в ефира на NPO Radio1 след разговор с бащата на датския национал.