0

З аведение в индийския град Джодфур привлича клиенти, които се притесняват да се хранят навън след избухването на пандемията от COVID-19, с корона къри и хлебчета - маски, пише indiatoday.in. Двете „коронни“ ястия вече са част от менюто на вегетарианския ресторант.

Заведение в индийския град Джодфур привлича клиенти, които се притесняват да се хранят навън след избухването на пандемията от COVID-19, с корона къри и хлебчета - маски, пише indiatoday.in. Двете „коронни“ ястия вече са част от менюто на вегетарианския ресторант.

Според публикация в социалната мрежа Twitter двете блюда са създадени, за да „информират“ обществото относно сериозността на заразата. Пържените зеленчукови топчета са във формата на новия вирус, а придружаващите ги хлебчета са оформени като хирургически маски.

Собственикът на мястото Яш Соланки коментира, че рекламата на нововъведенията се е базирала на факта, че кърито има специални индийски билки и подправки, които са полезни за здравето.

Припомняме, че в Индия има 1,8 млн. случая, което я поставя на трето място в света след Съединените американски щати и Бразилия.