0

Б СП отбеляза 1 май - международния ден на труда с традиционнен първомайски митинг. Лидерът на левицата Корнелия Нинова даде старт на митинга, а събитието тази година съвпада и с откриването на предизборната кампания на социалистите. Той започна от площад "Александър Невски" в София. 

БСП отбеляза 1 май - международния ден на труда с традиционнен първомайски митинг. Лидерът на левицата Корнелия Нинова даде старт на митинга, а събитието тази година съвпада и с откриването на предизборната кампания на социалистите. Той започна от площад "Александър Невски" в София. 

БСП е единствената, която може да победи ГЕРБ и да сложи началото на промяната. Това пък заяви пред червения актив соцлидерът Корнелия Нинова по време на митинга, където по данни на "Позитано" 20, червените са успели да съберат над 25 000 души. 

Нинова призова социалистите да покажат силата си и на 26-ти май да отидат да  гласуват.  Соцлидерътката поясни, че в 21 век в България иа бели роби и десетки работещи бедни.  "Над един милион и половина българи живеят под прага на бедност от 340 лева, а десет човека от властта си направиха луксозни къщи за гости, построени с наши пари, откраднаха ги от нас. Семействата на болни в Ямбол ги качват на ръце до третия етаж на болницата, но Цветанов го качва личен асансьор директно в лъскавия му хол. Били създали нов стандарт за морал в политиката – подават оставки. Подават оставки, остават с апартаменти. Апартаментен морал", заяви Нинова. 

"Ние не сме идеални, знаем го, но три години се борим срещу статуквото, срещу задкулисието, срещу модела на прехода. Не успяха да ни купят с постове, не успяха да ни купят с пари. Искаме да продължим. Знаем как да подредим държавата“, убедена е Нинова. 

Според нея страната ни няма да бъде приета скоро в Шенген, както обеща Борисов. По думите й  победата над ГЕРБ ще означава връщане на държавността, върховенство на закона, правосъдие, еднакво за всички, икономика и производство, съдържателно образование, достъпно здравеопазване, доходи, достойни за българите, каза още тя.