0

С амо редовно правителство ще преведе държавата през кризата. Служебното не може. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Само редовно правителство ще преведе държавата през кризата. Служебното не може. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Широкото ляво обединение около БСП се увеличи с нови граждански организации. Днес председателят на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с ОКЗНИ, ГД "Народна сила", Федерация на потребителите, КООСО, Съвет на европейската научна и културна общност, НД "За социално и гражданско общество", Демократичен съюз на жените и ГД "Памет и бъдеще".

"Радвам се, че сме заедно, особено в тези изпитания и кризи, в които има нужда от обединение на съмишленици около общи идеи. БСП сме стълб на стабилност и предвидимост, около който се събират все повече формации. Бедността и социалните неравенства се увеличават. Трябва да се погрижим в тези трудни месеци за социално слабите, за възрастните, за младите семейства. Лявото е в подем в Европа, защото настоящите проблеми и множеството страдащи хора изискват леви решения," заяви Нинова. "Парламентарните избори са много по-важни от президентските. Само редовно правителство ще преведе държавата през кризата. Служебното не може. Без нас в следващия парламент няма да може да се състави правителство. Затова и отговорностите ни са още по-големи," посочи лидерът на БСП.