0

К орнелия Нинова остава лидер на БСП. До тук се стигна след като делегатите на 50-я конгрес на левицата, който се проведе днес в НДК не приеха оставката й.

Корнелия Нинова остава лидер на БСП. До тук се стигна след като делегатите на 50-я конгрес на левицата, който се проведе днес в НДК не приеха оставката й.

Гласували „за“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата гласуваха „против“, а 20 гласуваха „въздържал се“.

Благодаря ви. От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинствo", каза след това Нинова. Тя благодари за доверието, като добави, че това я задължава да работи с двойно повече усилия.

"Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия. Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа", завърши Нинова.