0

К онсултантският институт за прогнозиране на цветове и цветни стандарти „Пантон“ каза тежката си дума за водещите нюанси през идната 2019 година. Компанията създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори.

Консултантският институт за прогнозиране на цветове и цветни стандарти „Пантон“ каза тежката си дума за водещите нюанси през идната 2019 година. Компанията създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори.

Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете и избира лидера сред нюансите на базата на това, което вече е използвано във фешън индустрията и вътрешния дизайн. „Пантон“ дадоха в аванс топ предложението за 2019-а, както и още няколко водещи палитри. „Монитор“ направи бърза справка кои точно са те и на какви дрехи ще подхождат най-много.

За да сте в крак с модата, тоалетите ви през идната година трябва да са в цвета „Жив корал“ (Living Coral). Според проучването на „Пантон“, именно този нюанс ще е най-актуален. Той е изключително свеж и подхожда на повечето дрехи – от кашмирен пуловер до туника или рокля. Съчетава се с класическите цветове – бяло, черно и сиво, както и в комбинация с дънки.

„Пантон“ открехна завесата относно това кои ще са топ 12 нюанси на пролет 2019.

Освен „Жив корал“, останалите носят закачливите имена „Шегаджийско червено“ (Jester Red), „Фиеста“ (Fiesta), „Куркума“ (Turmeric), „Розов паун“ (Pink Peacock), „Стебло на пипер“ (Pepper Stem), „Трепетликово златно“ (Aspen Gold), „Принцесешко синьо“ (Princess Blue), „Тофи“ (Toffee), „Манго Мохито“ (Mango Mojito), „Мъх на терариум“ (Terrarium Moss) и „Сладък люляк“ (Sweet Lilac).

„Шегаджийско червено“, „Фиеста“ и „Куркума“ са близки до най-модерния за 2019 цвят „Жив корал“, поради което ги прави подходящи за съчетание. Особено ако не прекалявате с натрупването на цветове, а заложите на тях при аксесоарите или бижутата. Критиците във фешъниндустрията имат големи надежди и за шедьоври от игла и конец с „Розов паун“ и „Сладък люляк“, тъй като те са много женствени. За представителите на силния пол пък идеалните предложения са цветовете „Тофи“, „Мъх на терариум“ и „Стебло на пипер“, като последните две са в гамата на зеленото. Нюансът „Принцесешко синьо“, въпреки името си, ще подхожда на облеклата както в дамската, така и в мъжката мода.

Изброените цветове са в игривата гама, поради което „Пантон“ отправи своето предложение и за любителите на класическите неутрални цветове.

За идната 2019 година водещите сред тях ще са „Соя“ (Soybean) , „Затъмнение“ (Eclipse) , „Сладка царевица“ (Sweet Corn) и „Кафяв гранит“ (Brown Granite) . Плюсът при тях е, че са подходящи както в комбинация с цветовете от тази категория, така и с по-ярките предложения от топ 12 през пролетта.