Корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО ще посетят Варна от 25 до 27 януари 2020 г., съобщиха от пресцентъра на МО.

Групата включва кораби от Военноморските сили (ВМС) на Румъния, ВМС на Германия, ВМС на Турция и ВМС на България - базов миночистач „Прибой”. Целта на съвместното плаване на корабите от Алианса е да развие военната готовност на участващите сили и да допринесе за морската сигурност в Черно море.

Командир на групата кораби е капитан ІІ ранг Валентин Влад, командир на румънския минен заградител е капитан ІІ ранг Даниел Георма, командир на турския минен ловец - капитан ІІІ ранг Селим Бахчекапълъ, командир на германския минен ловец - капитан ІІІ ранг Марио Беверт и командир на българския базов миночистач „Прибой” - капитан ІІІ ранг Христо Гинев.

Корабите ще бъдат на Морска гара, като на 25 януари, събота, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на Варна от 15:00 до 17:00 ч. При качването на корабите на посетителите ще бъде извършвана проверка от органите на служба „Военна полиция”.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Прокурори от ВКП в ОАЕ заради Божков

Задълбочаване на сътрудничество между прокуратурите на Република България и Обединените арабски емирства обсъди в Абу Даби делегация на Върховната касационна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Димитров нареди проверки за хвостохранилищата и шламохранилищата

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров издаде заповед, с която нареди на регионалните инспекции по околната среда и водите съвместно с Басейновите дирекции и Изпълнителната агенция по околна среда да извършат проверки на съществуващите на територията им хвостохранилища, шламохранилища, запълнени с руднични води котловани на отрити рудници и запълнени с руднични води други изкуствени съоръжения, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Строят във Варна патрулни кораби за ВМС, преговаряме и за 2 подводници

Новите патрулни кораби за Военноморските сили ще се строят във Варна, обяви при гостуването си днес министърът на отбраната, Красимир Каракачанов. „Предстои подписване на договор с немската компания „Люрсен“, който се надявам да се случи преди празника на флота. Сроковете за строителство да бъдат спазени, категоричен беше военният министър.