0

Б ританецът Анди Мъри се отказа от участие в мъжкия турнир по тенис от олимпийските игри в Токио малко преди първия си мач. Причината е, че Мъри има разтежение в десния бедрен мускул отпред. Надеждите му са, че разтежението ще отшуми и ще може да участва на двойки с Джо Сейлсбъри.

Британецът Анди Мъри се отказа от участие в мъжкия турнир по тенис от олимпийските игри в Токио малко преди първия си мач. Причината е, че Мъри има разтежение в десния бедрен мускул отпред. Надеждите му са, че разтежението ще отшуми и ще може да участва на двойки с Джо Сейлсбъри.

Стефанос Циципас (Гър) се класира за втория кръг след трудна победа с 6:3, 3:6, 6:3 срещу Филип Колшрайбер (Гер).

Александър Зверев нямаше проблеми и победи лесно с 6:1, 6:3 Лю Хсен-Йън от Тайван. Бронзовият медалист от последните олимпийски игри Кей Нишикори (Яп) също продължава напред след успех с 6:3, 6:4 над руснака Андрей Рубльов.

При жените поставената под номер 2 в схемата Наоми Осака (Яп) също стартира с победа. Осака, чийто мач бе преместен, за да може да запали олимпийския огън на откриването, се справи с китайката Сайсай Чжън с 6:1, 6:4.

"Повече от всичко съм фокусирана да играя тенис. Да участвам на олимпийски игри беше моя мечта от малка. Тази почивка, която направих, беше много необходима. Отново се чувствам освежена и щастлива", каза Осака при първото си появяване пред медиите от повече от два месеца насам, след като се оттегли от „Ролан Гарос“ заради психически причини.

От надпреварата обаче отпадна световната №1 Ашли Барти (Авл) слез загуба от испанката Сара Сорибес Тормо с 4:6, 3:6.