Контрол на границите: ЕК одобри одобри 23,8 млн. евро за Гърция

Контрол на границите: ЕК одобри одобри 23,8 млн. евро за Гърция

Европейската комисията предостави на Гърция допълнителни 23,8 милиона евро по линия на фонд "Вътрешна сигурност" за подпомагане на управлението на границите, съобщи представителството на ЕК в България.

Това увеличение на средствата ще подкрепи разполагането на гранични служители с цел подобряване на наблюдението на границите, ще отговори на нуждите от подобряване на услугата за приемане и идентификация на островите в Егейско море и ще помогне за разполагането на допълнителен персонал.
Комисията също така одобри днес допълнително финансиране в размер на 12,8 милиона евро за България, включително подкрепа за допълнителни гранични служители, участващи в операции по южните външни граници.
По линия на фонд "Вътрешна сигурност" Европейският съюз помага на държавите членки при управлението на външните граници на Съюза, като насочва ресурсите, необходими за подкрепа на държавите членки, изправени пред предизвикателства.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.