Консулът на Англия в Банско

Консулът на Англия в Банско

Консулът на Англия в Банско

   Консулът на Англия Полк Кларк гостува в Банско и посети кмета Иван Кадев: „В Банско собственост имат хиляди, а постоянно или с дълъг срок на пребиваване живеят около 600 граждани на Великобритания, много от тях са създали семейства тук

   Консулът на Англия Полк Кларк гостува в Банско и посети кмета Иван Кадев: „В Банско собственост имат хиляди, а постоянно или с дълъг срок на пребиваване живеят около 600 граждани на Великобритания, много от тях са създали семейства тук: „Те са активни участници в обществения, социалния и културния живот на общината. През последните 2-3 години се забелязва промяна в профила на туристите от Великобритания в Банско, а градчето под Тодорка става все повече предпочитано от семейства с деца“, отбеляза кметът Иван Кадев по време на срещата с английския консул Пор Кларк.

   Консул Пол Кларк прояви жив интерес към мерките, които Община Банско, силите на реда и концесионера на Ски зоната предприемат за безопасността и сигурността на гражданите на Великобритания. Той изрази готовността на Посолството в София да реагира незабавно и да оказва пълно съдействие по всякакви въпроси. Превантивно, правителството на Великобритания ежегодно активира кампания #skisafe, която дава добри резултати, сподели консулът.

   "Мандатът на посланик Емма Томпкинс в България изтича след няколко месеца и едва ли ще има възможност да дойде през това време Банско, но вашият град ще бъде един от първите, които ще бъдат посетени от новия посланик", каза консул Пол Кларк.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.