Консултират българи в Кипър за пенсии и майчинство

Консултират българи в Кипър за пенсии и майчинство

Службата по трудовите и социални въпроси към социалното министерство ще консултира българите в Кипър за различните видове обезщетения - за старост (пенсии), безработица, майчинство, инвалидност

Информационните дни за сънародниците ни ще бъдат в периода 17-22 юни. Те ще имат възможност да зададат въпроси за трудови и осигурителни отношения и да получат информация за процедурите по потвърждаването на осигурителен стаж в ЕС за различни осигурителни рискове. Ще им бъдат разяснени практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Кипър.

На 17 и 18 юни (понеделник и вторник) от 9:00 до 13:00 часа ще се проведат консултациите в гр. Никозия, в сградата на посолството на България (адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia). Вторият ден ще присъства и представител на Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване на Кипър

На 22-ри юни (събота) пък е информационния ден в гр. Ларнака. Той ще се проведе от 9:30 до 14:00 часа. Адресът на събитието е ул. "Константинос Калогера" 87, офис 3.

Службата по трудовите и социални въпроси е базирана в Атина, Гърция. Тя има компетенции за консултиране и подпомагане на българските граждани в Кипър при упражняване на трудова дейност и ползването на съответните социално-осигурителни права в рамките на координацията на системите за социална сигурност на държави-членки на ЕС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.