Консултациите на бизнеса за новите мерки продължават по телефона

Консултациите на бизнеса за новите мерки продължават по телефона

Консултациите на бизнеса във връзка с националната информационна кампания на Агенцията по заетостта „Новите мерки по Ваша мярка” продължават през август по телефона. Така, в разгара на сезона на отпуските, на разположение на работодателите и търсещите работа отново ще бъдат всичките 107 бюра по труда в страната - чрез обявените горещи телефонни линии.

Само през първите два дни от кампанията на открито, проведена през изминалата седмица, близо 4 000 работодатели посетиха шатрите на Агенцията по заетостта. 454 бяха служителите от бюрата по труда, които осъществиха „лице в лице” консултации във връзка с пакета ЗАЕТОСТ х 3 и представиха услугите на институцията. Експертите бяха на разположение и на 4 900 търсещи работа, които се информираха за възможностите за започване на работа или включване в курсове за професионално обучение.

През август всички бюра по труда и филиали в страната ще бъдат на разположение за консултации чрез обявените горещи телефонни линии. Експертите ще отговарят на въпросите на работодателите, които имат нужда от съвет или разяснение във връзка с пакета заетост х 3 – проект „заетост за теб”, подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проект „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от covid-19” на оперативна програма „развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и стартиралата в сряда (15.07.2020 г.) мярка с нов дизайн 60/40. Списъкът с горещите телефони можете да намерите на официалната електронна страница на Агенцията по заетостта в раздел „Финансови стимули за запазване на заетостта”, ПМС 151/2020 (нова мярка – 60/40).

Събитията на открито във връзка с националната информационна кампания на Агенцията по заетостта „Новите мерки по Ваша мярка” ще бъдат организирани отново през месец септември 2020 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.