Конкурс за озвучаване на филми в Китайския културен център

Конкурс за озвучаване на филми в Китайския културен център

В продължение на два месеца - до 20 януари 2021 г. Китайският културен център в София ще проведе конкурс за озвучаване на филми.

Изискванията за участие са да живеете в България, да имате интерес към китайската култура и изкуството на дублажа и озвучаването на филми. Могат да участват желаещи на всяка възраст и от всички националности.

Озвучаването може да се направи на български, на английски или на китайски език – според възможностите и желанията на участниците. Два задължителни елемента са необходими за участниците в конкурса: озвучаване на определен клип и избор между шест дългометражни филма.

Идеята е да се направи видеозапис на гласа на участника, който се записва с телефона си и изпраща видеото на електронния адрес на Центъра. Важното в случая е да се „влезе в роля” на избран от филмите герой и да се вложат емоциите и нужната интонация - така, както актьорът играе във филма. Изборът на втория елемент е между шест пълнометражни филма, четири от които са със субтитри на английски и китайски, а останалите два – с български субтитри.

Подробности за всеки отделен филм, както и помощ в превода при необходимост желаещите могат да получат на електронния адрес на културния център или по телефона. От избран филм се избира един епизод, който се дублира между 2 и 5 минути, отново се прави видеозапис на участника и се изпраща на електронния адрес на центъра.

Китайският културен център ще предостави линк и парола за сваляне на филмите през dropbox.. Най-късно до 20 януари 2021 г. видеозаписите трябва да са изпратени на имейл адрес: cccsofia2017@gmail.com. Резултатите ще бъдат обявени в рамките на събитията по повод Китайската лунна нова година /в началото на февруари 2021 /. По време на церемонията по награждаване ще бъдат представени най-добрите произведения и тяхната оценка, дадена от специалното жури, в което са включени известни български актьори и филмови дейци, представители на творчески съюзи, лингвисти и др. Първата награда ще бъде таблет Хуауей T3. Ще има и две втори и три трети награди. Всички участници ще получат сертификати и сувенири. Освен индивидуалните награди, ще има и специална колективна награда за най-добра организация на участници - училище, школи или други организации. За повече информация, както и за избор на филми или помощ при превода, всички желаещи да участват и да се превърнат във „филмови звезди”, могат да се свържат с представител на Кутлурния център на телефон: 0887080861.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.