0

В продължение на два месеца - до 20 януари 2021 г. Китайският културен център в София ще проведе конкурс за озвучаване на филми.

В продължение на два месеца - до 20 януари 2021 г. Китайският културен център в София ще проведе конкурс за озвучаване на филми.

Изискванията за участие са да живеете в България, да имате интерес към китайската култура и изкуството на дублажа и озвучаването на филми. Могат да участват желаещи на всяка възраст и от всички националности.

Озвучаването може да се направи на български, на английски или на китайски език – според възможностите и желанията на участниците. Два задължителни елемента са необходими за участниците в конкурса: озвучаване на определен клип и избор между шест дългометражни филма.

Идеята е да се направи видеозапис на гласа на участника, който се записва с телефона си и изпраща видеото на електронния адрес на Центъра. Важното в случая е да се „влезе в роля” на избран от филмите герой и да се вложат емоциите и нужната интонация - така, както актьорът играе във филма. Изборът на втория елемент е между шест пълнометражни филма, четири от които са със субтитри на английски и китайски, а останалите два – с български субтитри.

Подробности за всеки отделен филм, както и помощ в превода при необходимост желаещите могат да получат на електронния адрес на културния център или по телефона. От избран филм се избира един епизод, който се дублира между 2 и 5 минути, отново се прави видеозапис на участника и се изпраща на електронния адрес на центъра.

Китайският културен център ще предостави линк и парола за сваляне на филмите през dropbox.. Най-късно до 20 януари 2021 г. видеозаписите трябва да са изпратени на имейл адрес: cccsofia2017@gmail.com. Резултатите ще бъдат обявени в рамките на събитията по повод Китайската лунна нова година /в началото на февруари 2021 /. По време на церемонията по награждаване ще бъдат представени най-добрите произведения и тяхната оценка, дадена от специалното жури, в което са включени известни български актьори и филмови дейци, представители на творчески съюзи, лингвисти и др. Първата награда ще бъде таблет Хуауей T3. Ще има и две втори и три трети награди. Всички участници ще получат сертификати и сувенири. Освен индивидуалните награди, ще има и специална колективна награда за най-добра организация на участници - училище, школи или други организации. За повече информация, както и за избор на филми или помощ при превода, всички желаещи да участват и да се превърнат във „филмови звезди”, могат да се свържат с представител на Кутлурния център на телефон: 0887080861.