Конкурс за най–добро домашно вино в Добрич – реколта 2020

Конкурс за най–добро домашно вино в Добрич – реколта 2020

Община град Добрич и Къщата на виното обявяват конкурс за най-добро домашно вино – реколта 2020 година. В конкурса могат да участват производители от Община град Добрич само със собствени вина – реколта 2020 г. Категориите в конкурса са: Червени вина; Бели вина и Розе.

Производителите могат да участват в повече от една категория. В конкурса не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани, уточняват организаторите.

Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното. Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ място.

Участниците в конкурса носят проба от всяко вино, с което участват в конкурса. Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл., без етикет. Проби от виното/вината се събират до 10 февруари в Къщата на виното ул. „В. Левски” № 7 /Стария хлебозавод/. Вината се оценяват от тричленна комисия от специалисти, съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите.

На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда. Победителите се обявяват на 14 февруари 2021 г.

 

 

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.