Министерството на образованието и науката, Областна администрация – Сливен и регионалните управления на образованието организират национален ученически конкурс за написване на есе, посветено на 160-годишнината на Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“ - гр. Болград, Украйна.

Учениците от 5 до 12 клас имат възможност да напишат есета на тема „160 години Болградската гимназия – извор на родолюбие“. Творбите им трябва да отговарят на темата и да бъдат в обем до 3 страници. До 18 септември желаещите трябва да изпратят 3 екземпляра на есетата си на адрес 8800 гр. Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3, Областна администрация Сливен, отбелязвайки „за участие в Националния конкурс“ и/или на имейл адрес: bolgim160@abv.bg. Участниците не трябва да забравят да посочат трите си имена, града от който са, училището, класа и телефон за обратна връзка.

Резултатите ще бъдат обявени до 25 септември, а награждаването ще бъде на 29-ти. Класираните на първо и второ място печелят екскурзия до Болград, а всички участници ще получат грамоти, книги и публикуване на есетата им в юбилеен сборник.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Общо в 1715 нанасят отсъствия и оценки онлайн

Всяко пето училище прати в историята хартиения дневник (ТЕМАТА)

Общо в 1715 нанасят отсъствия и оценки онлайн

1715 от всички над 2200 школа в страната използват електронен дневник през учебната 2019/2020 г., за да нанасят отсъствия и оценки онлайн. Това показват данни на образователното министерство, предоставени на „Монитор“. Училищата могат да избират между три варианта – хартиен, хартиен и електронен или само електронен дневник. На последната опция са се спрели близо 400 от тях. Това означава, че всяко пето школо у нас е пратило в историята хартиения дневник.

Липса на ваксини остави без помощи семействата на други 485 хлапета

Отрязаха детските на 10 591 ученици заради бягства от час

Липса на ваксини остави без помощи семействата на други 485 хлапета

Месечните помощи на 10 591 деца са спрени от началото на учебната година до 19 декември заради натрупани пет неизвинени отсъствия в училище в рамките на един месец. Това става ясно от писмен отговор на социалния министър Деница Сачева до депутата от БСП Георги Гьоков на въпрос за раздадените помощи през изминалата година.

Законови поправки вдигат втората пенсия

Законови поправки ще намалят драстично орязването на вторите пенсии от НОИ. Социалният министър Деница Сачева ще настоява основната пенсия от НОИ да не бъде намалявана средно с 20%, а с по-малко, за да може втората пенсия от частните фондове за родените след 1960 г. да бъде в по-голям размер.