0

Л егендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си почитатели в България с невероятно шоу в Зала 1 на НДК на 10 април следващата година. Организацията на концерта в България е поета от компанията BLUEPLAN в партньорство с комуникационната агенция KEY Events & Communication.

Легендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си почитатели в България с невероятно шоу в Зала 1 на НДК на 10 април следващата година. Организацията на концерта в България е поета от компанията BLUEPLAN в партньорство с комуникационната агенция KEY Events & Communication.

Продажбата на билети се осъществява ексклузивно в касите и партньорската мрежа на Eventim.bg, а към момента една трета от билетите са вече продадени.

„Концертът на Мирей Матийо явно е чакан от доста фенове на музиката й у нас, защото забелязваме

усилено търсене на билети

Бързаме да успокоим всички заинтересовани, че ART BG (компанията, която не изпълни условията по договора за концертите на Енрике Иглесиас в 3 държави – б.ред.), чието име беше замесено като организатор на този концерт у нас, бе само наета да промотира концерта. След като научихме за техните проблеми, веднага прехвърлихме тази дейност към една от големите агенции в страната и това е всичко, което можем да кажем по темата. Договорът, който имаме с артиста, ни задължава да платим предварително хонорара, което вече е направено. Нямаме съмнения, че ни очаква впечатляващо шоу с грандамата на френската музика“, заяви Иван Георгиев, управител на BLUEPLAN.

„Врабчето от Авиньон”, както е наричана още Мирей Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и е продала над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Имала е концерти на всички континенти. „На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир“, разказва за нея мениджърът ѝ Джони Старк и добавя: „Такава е Мирей –

сърце, което пее, сърце, което плаче

но преди всичко сърце, което обича”. През 1998-а звездата е удостоена с титлата Кавалер на Ордена на Почетния легион.

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум Mes Classiques, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. Mes Classiques („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За него тя записва 18 красиви песни на 7 езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В Mes Classiques влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе, Франсиско Тарега.