0

Г олям концерт в памет на незабравимия бас Никола Гюзелев ще се състои в зала „България“ на 23 юни от 19 ч. В него ще участват Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор със своите солисти, а диригент ще бъде италианският маестро Серджо Олива.

Голям концерт в памет на незабравимия бас Никола Гюзелев ще се състои в зала „България“ на 23 юни от 19 ч. В него ще участват Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор със своите солисти, а диригент ще бъде италианският маестро Серджо Олива.

Събитието се осъщетвява благодарение на съвместната работа на Филхармонията, фондация „Никола Гюзелев“, Италианския културен институт, БАН и асоциация „Артемидия“ от Рим, с подкрепата на Министерството на културата, Италианското посолство в София и Община Павликени. По време на проявата ще бъде връчена Международната награда „Никола Гюзелев 2019“ за оперно и изобразително изкуство. Тя e учредена през 2016-а по повод 80-годишния юбилей на прочутия български оперен артист и художник маестро Никола Гюзелев. През 2019 г. е нейното трето издание. Знаковият символ на отличието е медал по проект на скулптора проф. Богомил Николов.