Компенсират 28 хиляди души със стикери за синя и зелена зона в София

Компенсират 28 хиляди души със стикери за синя и зелена зона в София

28 хиляди души с абонаментни ститеки за зоните за паркиране в София ще бъде компенсирани, като срока на талоните им ще бъде удължен с 2 месеца. Това реши Столичният общински съвет във връзка с неработещите синя и зелена зона в града по време на извънредното положение, обявено заради COVID-19.

Именно заради спирането на зоните голяма част от хората, които са с абонамент не са можели да паркират автомобилите си в близост до домовете си, се посочва в доклада. Зоните не работеха 1 месец и 22 дни, но се предлага компенсацията да бъде 2 месеца. По първоначални изчисления бонусът ще струва на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) 440 хил. лв. 

Временната отмяна на почасовото платено паркиране рефлектира и върху ползвателите на услугата "Служебен абонамент", които са предплатили за половин или една година. Те ще бъдат освободени от такса за периода, в който почасовото платено паркиране в центъра беше отменено. Тази мярка пък ще струва на ЦГМ 770 хил. лв. 

„Ползвателите на "Служебен абонамент", които са сключили договор преди 18 март и той е за период на действие след тази дата да бъдат освободени от плащането на сумата до изтичането на договора, но не за повече от 1 месец и 19 дни.  Клиентите на ЦГМ, които имат сключени договори след 18 март ще бъдат освободени от задължението да плащат до 6 май“, решиха още съветниците.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.