0

О ще преди да е стъпила на софийска сцена, брилянтната ситуационна комедия „Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни получи престижното отличие на публиката „Комедиен хит на сезона“ на проведените в края на март в Казанлък „Чудомирови празници 2019“.

Още преди да е стъпила на софийска сцена, брилянтната ситуационна комедия „Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни получи престижното отличие на публиката „Комедиен хит на сезона“ на проведените в края на март в Казанлък „Чудомирови празници 2019“.

Спектакълът на Казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ бе предпочетен от зрителите, изпреварвайки заглавията на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, на Малък градски театър „Зад канала“ – София, и на Благоевградския театър „Никола Вапцаров“. Софийската премиера на спектакъла под режисурата на Димитър Стефанов ще бъде на 24 април от 19.30 ч. в Сити Марк Арт Център.

Още в първите минути на „Том, Дик и Хари“ едно на вид обикновено семейство попада в низ от абсурдни и смешни ситуации, от които трябва да се „измъкне“ в името на любовта. Пиесата разглежда всички крайности, които сме готови да достигнем заради хората, които обичаме.

Представлението разгръща пред зрителите всички смешни взаимоотношения, които биха могли да се породят между трима братя, между съпруг и съпруга, между племенница и чичо, единствено заради семейната любов и желанието да направиш хората, които обичаш, щастливи. За разкош авторите са включили в историята и социален работник, сръбски мафиот, отговорен полицай и...откраднат от моргата труп.

В ролите на Том, Дик и Хари са Сава Драгнев, Петър Петров и Костадин Жеков. Участват още Беатрис Благоева, Десислава Стоянова, Георги Атанасов, Димитър Гавраилов, Недялка Раева, Ивайло Драганов. Преводът на пиесата е на Андрей Аврамов, сценограф е Петя Димитрова, а композитор – Милен Апостолов.