Ние сме лошите в страшния филм, тъй пожела си съдбата. Мъжки момчета сме, знаем сами - лоши ще бъдем докрай! Черните ни дрехи крият от вас колко са бели душите ни. Текстописецът на известната песен на Слави Трифонов отдавна го е казал – хора с чисти души, но мъжки момчета са лоши герои в страшен филм. Като осъдените на доживот за убийства и други тежки престъпления. Всъщност не се знае дали ще бъдат лоши докрай, но май имат чувство за хумор. Събрали се, разбрали се и тръгнали да съдят държавата, че не могат да правят секс без камери.

Става въпрос не за секса в затворническите килии, който се снима само с мобилни телефони, а за удължените свиждания в специални стаи, които са под видеонаблюдение. Тази екстра се дава като награда и поощрение на лишените от свобода. Дали са толкова наивни да смятат, че подобни помещения ще останат без контрол? А ако някой доживотник се ядоса и вместо нежности реши да удуши жена си? Като няма камера, кой може да разбере и да се притече на помощ? Може да звучи елементарно, но е логичен въпрос.
В съдебната зала се явиха млади, здрави и силно тренирани мъже. Някои от тях са с вид на командоси, а един-двама са и бивши полицаи. 12 от 15-те жалбоподатели са с доживотни присъди. Какво по-лошо може да им се случи, ако нападнат някого в зала без видеонаблюдение? Може би и самите те знаят, че искането им е „леко“ неприемливо.
Изненада е, че нямат адвокати, а се защитават сами. За сметка на това пък Българският хелзингски комитет побърза да изпрати адвокат да нагледа делото. Няма лошо, но след като съдът реши заседанието да е закрито заради безопасността на хората в залата и за осигуряване на обществения ред там, въпросният правозащитник взе че се обиди. Ти да видиш! „Обидена съм, че не съм допусната. Разбирам, че журналисти не се допускат, но адвокат на БХК!“, заяви дамата. Явно тя се смята за специален извънреден и пълномощен посланик и съдебните решения не я засягат.
А момчетата, дето съдят държавата, се поразходиха от затворите до съда. Нито една от съпругите и приятелките им не дойде да участва в цирка. От срам ли, от свян ли, не знам. До месец, два Върховният административен съд, който е втора инстанция по делото, трябва да вземе своето решение. Каквото и да е, вече е опровергана онази част от песента за лошите момчета, в която се пее: „Забравете даже наш’те имена! Копелета гадни бяхме всичките, до един, ала така ни обичахте“. Няма как да бъдат забравени имената на сговорили се убийци да съдят държавата. Пък било то и заради секс.

По темата: затворници съд
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Игра на тронове“ с много губещи

Дойде краят на една ера. „Игра на тронове“ ще остави дълбок отпечатък в телевизионната история, но мнозина предпочитат сериалът да се беше превърнал в приказка без край. И, не, не става въпрос да се раздува с епизоди, които гонят по брой „Дързост и красота“.

Последните метри на предизборната кампания силно изнервят задкулисните играчи

Всички (олигарси) срещу Пеевски

Последните метри на предизборната кампания силно изнервят задкулисните играчи

В час по математика влиза инспектор. Прекъсва учителката и казва:
- Сега въпроси задавам аз! В тази стая има 24 ученици, 1 учителка, 1 инспектор, 52 обувки, 1 черна дъска, 28 бели и 11 цветни тебешира, 36 стъкла за прозорци, 18 щори и една гъба. Въпросът е на колко години съм аз?
Гробна тишина. Ръка вдига Иванчо.
- Кажи, момче!
- На 40! - смело отговаря Иванчо.
- Откъде позна бе, младеж?
- Еми вкъщи имам брат на 20 и мама казва, че е полуидиот...

Удобният параван на забравата

Непознаването на закона не е оправдание. Това трябва да се учи не само от студентите по право, а още в училище. За да влезе в главите на всички, а не само на юристите. Защото по закон КПКОНПИ вече има право да проверява всички държавни регистри, както и банковите сметки на лица, които са длъжни да обявяват публично имуществото си. И ето, че заради непознаването на закона лъснаха фрапиращи разминавания между имуществото в декларациите и притежаваното.