Перо на „Монитор“ с голямата награда на БТПП
2

Перо на „Монитор“ с голямата награда на БТПП

Призовете бяха раздадени за 25-ти път

Колегата от бизнес отдела на „Монитор“ Венцислав Генков е носител на голямата награда на БТПП. Той получи приза за журналист за обективно отразяване позициите на палатата по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на браншовата организация в негова защита на тържествена церемония тази вечер в Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Палатата връчва наградите си юбилейно за 25-ти път в историята си. 

По време на награждването бяха отличени и фирми, браншови организации, регионална палата, посланик, търговски представител, медия и журналист. За 2017 г. участвалите фирми са над 6500, а приходите им образуват 83% от брутния вътрешен продукт на страната. “През тази година разширихме дигитализацията и присъствието на БТПП в социалните мрежи, за да може целите ни да достигнат до всички като продължават усилията да информираме компаниите възможно най-скоро за планираните промени в икономическата среда - това го правим както на национално, така и на международно ниво”, коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов. На събитието присъстваха и вицепремиера Екатерина Захариева и зам.-министърът на имономиката Александър Манолев.

“Основен приоритет за правителството е образованието, но аз, като външен министър, се стремя да подобря взаимоотношенията ни с другите страни във връзка с трудовата миграция”, каза външният министър Екатерина Захариева, която също участва в церемонията. По нейни думи когато са налице добри икономически отношения и туристически обмен между страните, няма политик, който да разруши тези взаимоотношения.

“Резултатите показват, че българските фирми са конкурентоспособни и иновативни, затова и очакваме още добри резултати”, коментира зам.-министърът Манолев. Доказателство за думите му са ръстът на износа за 2018 г. в размер от 15% .

С бронзова статуетка “Хермес” и грамота бяха наградени фирмите Черногор Агро” ООД за нетни приходи от продажби 2017/2016, “Билдникс” ЕООД за първо място в класацията за максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал, както и фирмата “Интерком” ЕООД, класирана в категорията на 100 лв. приходи от продажби през 2017 г.

В категория “50 фирми, класирани по изменението на печалбата през 2017/2016” на първо място бе отличена “Градус-1” ЕООД.

В съревнованието за фирми, реализирали максимални приходи в националните райони за планиране през 2017 г. бяха наградени “Олива” АД, “Афер България” ЕООД, “Амилум България” ЕАД, “Аурубис България” АД, “Папас Олио” АД и “КЦМ” АД.

Наградата за “Отлично малко и средно предприятие 2018 г.”, е спечелена от “Дак-22” ЕООД.

Първо място за браншова организация взе Асоциацията на интериорните дизайнери в България, а за регионална търговско-промишлена палата бе наградена Бургаската търг.-промишлена палата.

За заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Китай и България бе награден Н. Пр. г-н Джан Хайджоу. За приноса си към активиране на икономическото сътрудничество между България и Австрия бе наградена г-жа Улрика Щрака, която в момента работи за Посолството на Република Австрия в Република България.

Отличена медия бе bTV Новините.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.