0

З вездните актьори Койна Русева и Димитър Баненкин ще празнуват на 25 и 26 септември 15-ата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли...по своя предстоящ развод. Разбира се, това ще се случи не с тях самите, а с Ейми и Майкъл – техните герои в първата премиера на Младежкия театър „Николай Бинев“ за новия сезон: „Специални поводи“ от Бърнард Слейд.

Звездните актьори Койна Русева и Димитър Баненкин ще празнуват на 25 и 26 септември 15-ата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли...по своя предстоящ развод. Разбира се, това ще се случи не с тях самите, а с Ейми и Майкъл – техните герои в първата премиера на Младежкия театър „Николай Бинев“ за новия сезон: „Специални поводи“ от Бърнард Слейд.

Баненкин, който дълго живя в Германия и след завръщането си нашумя с участията си в сериалите „Под прикритие“, „Недадените“, „Скъпи наследници“, филмите „Дамасцена“, „Посоки“ и др., е гост-актьор в сградата на завоя на „Дондуков“, иначе е в екипа на Сатиричния театър. Магнетичната Койна Русева пък е абсолютната прима на младежката трупа. Двамата на сцената със сигурност ще бъдат взривоопасна комбинация. Режисьор на спектакъла е Петър Кауков, сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, а музиката – на композитора Милен Кукошаров, бивш кийбордист на група „Каффе“.

„Специални поводи“ е пиеса за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Поредица от нови срещи, „подправени“ от общите спомени, въвежда зрителите в най-щастливите и най-тъжните моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. В спектакъла ще има и смях, и тъга, и всички останали емоции, които съпровождат „специалните поводи“ в живота на всеки от нас.

„Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. По принцип – с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада, и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва... Там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. И така специалните поводи се умножават, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем независимо от повода“, обяснява, заигравайки се със заглавието режисьорът Петър Кауков.

Бърнард Слейд e известен канадски драматург и сценарист, добре познат и на българската публика от няколко постановки на култовата му пиеса „Догодина по същото време“, която предизвиква международен фурор със своите 1453 представления на Бродуей.