Снимки

Градушка помля населени места във Врачанско и Плевенско. Дете едва се размина със смъртта, след като под напора на бурята греда проби прозорец, падна в стаята и едва не го преби. Унищожени са посеви и ранни култури.

Пределно ясно е, че човек е твърде слаб и не може да се бори с природните стихии. Ясно е обаче, че въпреки това е възможно да вземе мерки така, че щетите да са значително по-малко или въобще да не се стигне до тях.

Метеорологичните служби вече работят с твърде точни прогнози. Важно е да има кой да ги чуе. Действително хората на село са бедни, дори не си помислят да застраховат не само насажденията и животните, но и собствения си живот и дом. За жалост това не правят и общините. Примери за смлени и наводнени общински предприятия много. Във всяка община обаче вече има къде средни, къде по-едри арендатори и частни фирми. Точно те са добрата възможност, която следва да ползват местните управи. Достатъчно е да сключат подходящи договори с тях, в които да фигурира и покупката годишно на няколко ракети против градушки. Така ще бъдат спестени загуби не само на собствениците на фирми, но и на частните стопани. Необходима е малко повече далновидност. Кметовете са на ход.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Топлинен удар по време на изравняване

Всички абонати на топлофикациите у нас от началото на юли ще вдигат цените си за абонатите и както е тръгнало, последните ще получат по-скъпите фактури, заедно с изравнителните си сметки за предния сезон.

От дружествата, доставящи топлото в големите градове, се оправдават с по-високите цени на газа доставян от Русия и в случая са прави.