0

О казва се, че лъжите и зодиите имат връзка, твърдят астролози, цитирани от „Телеграф“, чието приложение "Астро Телеграф" излиза във вестника всеки вторник.

Оказва се, че лъжите и зодиите имат връзка, твърдят астролози, цитирани от „Телеграф“, чието приложение "Астро Телеграф" излиза във вестника всеки вторник.

Всички лъжем, без значение дали го правим умишлено, злонамерено, с добри чувства или просто за да предпазим самите себе си. Понякога лъжата е очевидна. Друг път езикът на тялото е така умело прикрит, че дори да сте най-ловкият ходещ детектор на лъжата, не можете да разпознаете измамника. Всяка зодия има свой начин да скрива истината.

Овен

Когато Овенът лъже, той ще се постарае да изглежда също толкова безгрижен, както и през останалото време, когато е честен. Ето защо му се получава толкова добре. Изключително трудно е да разберете кога един Овен лъже. Когато е хванат в лъжа, той ще направи всичко възможно да ви убеди в правотата си. Ще поддържа тезата си докрай с цената на достойнството си.

Телец

Когато Телецът лъже, го прави много внимателно. Неговите лъжи са щателно пресметнати до последния детайл. Той е преценил всяка мярка, количество, обстоятелство, алиби и всичко необходимо, за да бъдете убедени в неговите лъжи. Ако например трябва да лъже къде е бил снощи, той ще разкаже бавно и прецизно обмислено цялата история. Ще я повтори, ако това се налага, само и само да е по-убедителен.

Близнаци

Въпреки че лъжат постоянно, Близнаците са ужасни лъжци. Винаги им личи. Никога не помнят какво са казали преди малко, затова се и оплитат в собствените си конци. Понякога хората спират да им вярват, дори когато казват истината. Близнаците не са никак внимателни в думите си, когато говорят неистини, затова и често изпадат в неловки ситуации. Когато бъдат хванати в крачка, Близнаците ще се опитат до последно да ви убедят, че нещо вие не сте разбрали правилно. Веднага сменят тезата си и красноречиво, както винаги, започват да разтягат нов локум.

Рак

Раците са честни през повечето време. Те са един от най-откровените знаци в зодиака. Това е наистина страхотна черта, но въпреки това и на тях понякога им се налага да изрекат по някоя и друга лъжа. Когато Ракът се опитва да лъже, изглежда по-скоро като дете, което се оправдава пред майка си, отколкото като зрял възрастен. Най-отличителният белег, по който ще познаете дали ви лъже, е че вероятно изобщо няма да може да ви погледне в очите.

Лъв

Лъвът е много уверен зодиакален знак. Когато става въпрос за лъжа, увереността му помага да остане съсредоточен в онова, което трябва да изрече или направи. Лъвът ще вложи цялата си енергия, за да ви убеди в лъжите си. Той е влиятелен и обаятелен по характер знак, който винаги знае как да излезе от ситуацията. Това опасно умение може да се окаже много натоварващо за общуващите с Лъва. Друго опасно негово оръжие е стремежът му непременно да ви разколебае във вас самите. Стратегия, която му помага да отвлече вниманието от лъжите си и да ги превърне в истина.

Дева

Девите отдават огромно значение на всеки незначителен детайл, само не и когато се отнася до лъжата. Не ги бива да лъжат. Изобщо не могат да структурират лъжливата си теза, дори в името на това да се защитят. Обикновено, когато Девата копае гроб другиму, тя самата пада в него заради невъзможността си да бъде убедителен лъжец. Често една от причините Девите да се провалят в лъжите си е, защото не могат да преодолеят природата си и непрекъснато добавят детайли към историите си. Така се оплитат в лъжи и понякога изглеждат нелепо.

Везни

Везните също са знак, който изпитва огромни затруднения да лъже другите. На тях просто им личи от километри, че лъжат – изчервяват се, започват да говорят бързо, да сменят темата, да не гледат в очите... Ако човекът отсреща започне и да задава въпроси, това е краят. Везната бива моментално хваната в лъжа. А ако сте ги хванали в лъжа, Везните ще ви заобикалят и избягват, ще минават възможно най-далеч от вас, за да не се наложи да водят неудобния разговор.

Скорпион

Скорпионът обича да мисли за себе си като за най-честния зодиакален знак. Той е зодията, която може да заблуди и най-бдителния човек, но и себе си. Скорпионът е майстор в лъжата, както и в самозаблудата. Обича да живее в собствен свят, откъсвайки се от мнението на всеки друг. Когато се заговори за лъжа, Скорпионът ще държи 15-минутна реч за това колко мрази лъжата. Така той предварително подготвя човека отсреща да не очаква лъжа от него.

Стрелец

Стрелците са много добри в лъжата. Те прекарват по-голямата част от живота си в неискрено общуване, за съжаление. Стрелецът не е от типа хора, които предпочитат честността. Обичат да лъжат дори за дреболии. Просто така се чувстват добре. Не се хабят да измислят сложни и засукани истории. Ако нещо в думите им не ви се връзва, те просто вдигат рамене и си тръгват. Ако хванете Стрелец в лъжа, то ще е по-скоро случайно. Не очаквайте от него срам или някаква проява на неудобство. Напротив, той ще се държи все едно нищо не се е случило.

Козирог

Козирогът е невероятен майстор в лъжата. Той има лице на играч на покер, който може да ви ограби без даже да разберете. Козирогът знае много добре, че е добър в лъжите и знае как да употребява това в своя полза. Способен е да ви омае до такава степен, че неусетно да промените мнението или гледната си точка. Когато лъже, Козирогът може да изпитва колебания, че може да го хванете. Тогава е най-уязвим, защото на карта е заложена неговата гордост. Този зодиакален знак използва рядко това свое умение, но когато се наложи, е непоколебим.

Водолей

Водолеят носи всичките си емоции на лицето си. Трудно би ги скрил, а и невинаги се опитва. Когато лъже, Водолеят обикновено се издава по това, че се стреми да ви убеди в думите си. Колкото повече го прави, толкова по-неубедителен става. Лъжещият Водолей често се опитва да отклони темата, за да не му се налага да изпада в подробности, с които няма да се справи. Склонен е да започне несвързан с темата разговор, уж така, спонтанно.

Риби

Рибите са лоши лъжци, но понякога и доста добри в зависимост от това за какво им се налага да лъжат. Когато лъжат за нещо, което се отнася до чувства, Рибите просто не говорят за това, защото им е трудно и знаят, че ще се издадат. Те са чувствителна зодия и правят всичко възможно да запазят личния си свят само за себе си. Когато обаче се опитват да манипулират, те се превръщат в изкусни лъжци, които могат да се справят дори с най-коравосърдечния събеседник.