0

2022 година се очертава паметна за нас, телеманиаците. Нужно е само да се запасим с търпение, тъй като пандемията често поставя на пауза дългоочаквани проекти. През последните месеци задоволихме любопитството си с нови истории за любими стари познайници, като дамите от „Сексът и градът“ и симпатичния сериен убиец Декстър, както и със специален епизод на „Приятели“. Предстоят обаче премиери на чисто нови истории с потенциал за тотален хит.

2022 година се очертава паметна за нас, телеманиаците. Нужно е само да се запасим с търпение, тъй като пандемията често поставя на пауза дългоочаквани проекти. През последните месеци задоволихме любопитството си с нови истории за любими стари познайници, като дамите от „Сексът и градът“ и симпатичния сериен убиец Декстър, както и със специален епизод на „Приятели“. Предстоят обаче премиери на чисто нови истории с потенциал за тотален хит.

Логично е да открием темата с наследника на най-обичания (поне до осми сезон) сериал - „Игра на тронове“. Не разполагаме с премиерна дата на „Домът на дракона“, но проектът е заложен в програма на НВО за тази година. Базиран на „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сюжетът се развива 200 години

преди събитията около Джон Сноу

и компания и разказва историята на Дом Таргариен.

Зад сериала стоят самият Мартин и Райън Кондал, който се е заел със сценария. Мигел Сапочник, направил култови епизоди на "Игра на тронове", като "Битката на копелетата" и "Дългата нощ", ще се завърне на режисьорския стол за няколко епизода от първи сезон.

Главната роля е поверена на актьора Пади Консидайн („Другият“), който ще сложи короната на крал Визерис Таргариен. Кастът включва още Мат Смит, Ема Дарси, Оливия Кук, Уил Джонсън, Джон Макмилан и други. Смит ще се изяви като принц Деймън Таргариен, който е по-малкият брат на краля. Дарси ще влезе в роклята на Рейнира – най-голямото дете на Визерис и

наследница на Железния трон

Кук пък ще изиграе Алисан Хайтауър - втората съпруга на краля и дъщеря на Ръката на краля - сър Ото Хайтауър.

„Когато четох сценария, по време на кастинга не бях гледала нито един епизод на „Игра на тронове“. Когато получих ролята обаче, започнах и сега съм обсебена“, разказа пред изданието Variety тя.

Чаровната брюнетка издаде и малко подробности за кралица Алисента Хайтауър, която ще се бори за власт със съпруга си и доведената си дъщеря, защото мечтае тронът да бъде наследен от нейните синове.

„Тя е много сложна личност. Мисля, че зрителите ще искат да видят всичко най-лошо в нея“, сподели актрисата.

Кук заяви, че ще е необходимо време, за да се разберат мотивите на Алисан. Тя не изключва, че отношението на аудиторията към нейната героиня може да се промени, както се е случвало с други герои от сагата.

Първи сезон ще се разгърне в десет епизода.

Друга дългоочаквана продукция идва директно

от страниците на Дж. Р. Р. Толкин

Разполагаме с три успешни филма под шапката „Властелинът на пръстените“ и още толкова за „Хобит“. В момента обаче тече трескава подготовка по сериал с името „Властелинът на пръстените“, като Amazon планира да пусне поредицата на 2 септември тази година. Компанията похарчи цели 465 милиона долара за заснемането й. Очаква се историята да се разгърне в общо пет сезона. С това сериалът ще се превърне в един от най-скъпите в историята. Действието се развива хиляди години преди събитията от романите на Толкин „Хобитът, или там и обратно“ и „Властелинът на пръстените“. Нещо повече - възможно е да се стигне до снимките и на все още необявен спин-оф на проекта. Предстоящата сюжетна линия ще отведе феновете на места, които преди това не са виждали във филмите. Според официалния синопсис на екрана ще блесне

Втората епоха на Средната Земя

Също така ще бъде показано и невижданото досега кралство Нуменор.

Актьорският състав включва Робърт Арамайо, Джоузеф Моули, Оуейн Артър, Назанин Бониади, Том Бъдж, Морфид Кларк и Ема Хорват.

"След като предприехме мащабно глобално търсене, сме очаровани да оповестим първата група брилянтни изпълнители, които ще участват в поредицата "Властелинът на пръстените", се посочва в изявлението, направено от създателите й Джей Ди Пейн и Патрик Маккей.

Докато сме на тема книги, не можем да пропуснем и „Интервю с вампир“. Наскоро стана ясно, че се работи по телевизионна поредица по едноименния роман на писателката Ан Райс, която ни напусна в края на 2021-ва. Това съобщиха от компанията АМС, купила правата на бестселъра на Райс. Те са поръчали осем епизода. Главната роля е поверена на австралийския актьор Сам Рийд. Той ще се превъплъти в образа на вампира Лестат, в който зрителите преди са виждали Том Круз в едноименния филм от 1994-та и Стюарт Таунсенд в предисторията "Кралицата на прокълнатите" от 2002 г. АМС придоби правата за цели 18 произведения на Ан Райс. Освен "Интервю с вампир" (1976) влизат и продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и

книги от поредицата "Вещиците"

Със задачата да превърне произведенията на Райс в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Марк Джонсън ("В обувките на Сатаната"). Синът на Ан - Кристофър Райс, и Ролин Джоунс ("Пери Мейсън") също ще бъдат сред изпълнителните продуценти на поредицата. "Винаги съм мечтала да видя световете от книгите си под един покрив. Тази мечта вече е реалност и това е резултат от една от най-важните бизнес сделки в живота ми“, каза писателката. В края на юли беше съобщено, че Алън Тейлър ще режисира първите два епизода от предстоящия сериал "Интервю с вампир". Той е познат с работата си над хитови телевизионни поредици като "Семейство Сопрано", "Сексът и градът", "Западното крило", "Изгубени" и други.

Съвсем скоро, на 2 февруари, на екран ще се появи лимитираният сериал „Пам и Томи“. Проектът на Hulu е вдъхновен от бурната връзка на вечния секссимвол Памела Андерсън и музиканта Томи Лий. Основната сюжетна нишка е

скандалът покрай секскасетата

на бившите съпрузи, която бе открадната и пусната онлайн през 1998 г. Главните роли са поверени на актьорите Лили Джеймс и Себастиан Стан. Като крадеца ще се изяви Сет Роугън, който е и изпълнителен продуцент на поредицата.

Събитията в епизодите се развиват броени седмици след първата среща между звездата от „Спасители на плажа“ и барабаниста на Mötley Crüe. Припомняме, че двамата се врекоха във вечна вярност само дни след като се запознаха. Сексуалните си подвизи пък записват на касета – за домашна употреба – по време на медения си месец.

Сценарият е дело на Роб Сийгъл, а режисурата – на Крейг Гилеспи.

Друг дългоочакван проект пък вече се разписа с премиера по Hulu преди броени дни –

спин-оф на хитовия ситком „Как се запознах с майка ви“

Става въпрос за сериала „Как се запознах с баща ти“, в който майка разказва на детето си как се е срещнала с любовта на живота си. Въпросната е не коя да е, а актрисата Хилари Дъф. Сценарият ще се завърти около Софи (Дъф), която споделя надълго и нашироко на сина си как е започнала историята й с неговия татко през 2021 г. В ретроспективните моменти, подобно на Тед от „Как се запознах с майка ви“, Софи ще е в търсене на себе си и ще уплътнява времето си с група от близки приятели.

Зад новия проект стоят шоурънърите на друга популярна поредица. Това са Айзък Ейптейкър и Елизабет Бъргър, които работят по драмата „Това сме ние“. Създателите на „Как се запознах с майка ви“ Картър Бейс и Крейг Томас са продуценти на новата продукция.

“Имах невероятния късмет през цялата си кариера да играя страхотни персонажи и очаквам с нетърпение да поема ролята на Софи. Като голям фен на „Как се запознах с майка ви“ за мен е чест и привилегия, че Картър и Крейг ми се довериха за спин-офа на тяхното бебче. Айзък и Елизабет са брилянтни и нямам търпение да работя и с тях“, сподели преди време звездата от „Историята на Пепеляшка“.

Кастът включва още Джош Пек, Франча Райса, Крис Лоугъл, Том Ейнсли и други. Като Софи в бъдещето пък виждаме Ким Катрал, позната по цял свят като палавата Саманта от „Сексът и градът“.

Феновете на теленовелите също имат повод за наздравици. 20-години след като се нареди в графата

„Любими“ на средностатистическите домакини

сериалът „Трима братя, три сестри“ се завръща. Актуалните епизоди ще започнат със смъртта на един от героите от оригиналната история. В епицентъра на драмата пък се очаква да бъдат Оскар и Химена, изиграни съответно от Хуан Алфонсо Баптиста и Паола Рей. По непотвърдена информация, публикувана от изданието El Comercio, сянка в отношенията им ще хвърли изневяра. В любовна афера извън връзката ще се окаже Оскар, като се предполага, че жената дори ще му роди дете.

Децата на вече познатите ни двойки пък ще се окажат и основни заподозрени в разследването на споменатото убийство. Не е ясно все още какви наследници ще имат трите семейства – на Норма и Хуан, Оскар и Химена и Франко и Сара. Очаква се премиерата да се състои през февруари.