0

"Човекът е човек, когато е на път“. Тази сентенция е характерна за всеки от нас. Какви местенца обаче предпочитат различните представители на зодиака и къде релаксират най-добре, вижтев този матерал.

"Човекът е човек, когато е на път“. Тази сентенция е характерна за всеки от нас. Какви местенца обаче предпочитат различните представители на зодиака и къде релаксират най-добре, вижтев този матерал.

Овен

Представителите на зодия Овен са жизнелюбиви ентусиасти и биха се насладили на прикюченско пътешествие. За тях е препоръчителен активния туризъм, в който има изкачване на планини и пешеходни преходи.  Те с удоволствие биха посетили града на любимия си футболен отбор или държавата, в която се провежда рали шампионат например. Съчетаването на туристическо пътуване със спортно събитие е идеалният за Овена вариант за почивка. Германия, Полша, Англия, Зимбабве и Израел са препоръчителни за тях дестинации.

Телец

Телците умеят да се наслаждават с всичките си сетива на земните блага, с които ни е дарила майката природа, затова за тях е важно там, където отидат да имат контакт с природата. Швейцария, Тасмания, Ирландия, Родос, Куба са прекрасни кътчета на света, където Телците ще се чувстват впечатлени както от красотата на Земята, така и от нейните вълшебни дарове като вкусната храна например. Много разтоварващо за един Телец е да си хапне вкусничко и то с натурални продукти. 

Близнаци

Любознателните Близнаци биха се забавлявали на много места по света като водещото при тях е научаването на любопитни факти за градовете, които посещават. Толкова интересно е да следиш постове и снимки във Фейсбук на един пътуващ Близнак! Всичко научено е поднесено на аудиторията по достъпен и забавен начин, че чак ти иде сам да стегнеш куфарите. Бих им препоръчала да посетят Италия, Мароко, Тунис, Белгия, Исландия, Норвегия, Швеция. Но като че ли за тях не е важна самата дестинация, отколкото нещата, които ще научат в прекия контакт с хората по света.

Рак

Раците са тясно свързани с корена си и местата, на които пътуват трябва да им носи усещане, че са си у дома. Най-добре е да пътуват със семейството си, така ще успеят да се насладят истински на почивката. Интересно за тях би било да се потопят в ежедневието на местното население, да се запознаят отблизо с бита на хората. Затова за Раците най-ползотворно е да планират посещение при семейни приятели, които живеят в чужбина – хем ще попътуват надалеч, хем ще имат усещането за домашен уют. Като дестинации бих им препоръчала Русия, Нова Зенландия, Мадагаскар, Хърватия, Холандия.

Лъв

Представителите на зодия Лъв обичат топлите и слънчеви страни и като цяло предпочитат скъпи и луксозни дестинации. Бих им препоръчала места, където има внушителни исторически забележителности като кралски палати, скъпи резиденции на известни хора, имения на филмови звезди и пр. Биха се чувствали добре при пътувания в Румъния, Македония, Индонезия, Южна Корея, Сицилия, Украйна. 

Дева

Девите са жива енциклопедия. Те са винаги предварително подготвени за местата, които посещават. Вървят навсякъде с карта, запознати са с всички забележителности и са изучили дори разписанието на местния транспорт с цел да рационализират максимално престоят си в чуждата страна. С една дума щателното планиране им носи усещане за сигурност и точно това е предпоставката да се чувстват комфортно. Интересно за Девите е да научат как обществата в света са се развили през вековете. Би им било любопитно да посетят Турция, Бразилия, Гърция, Армения, Гватемала.

 

Везни

Везните обичат красотата и хармонията. За тях са подходящи спиращи дъха туристически дестинации, съчетаващи в себе си красота, спокойствие, чистота. Везните не обичат шумни места, тълпи от хора, мръсотия по улиците и хаос. Те са капризни и ако се почувстват стресирани няма да спрат да мрънкат. Предпочитат да пътуват с любимия човек или малка компания от близки приятели. Препоръчителни за тях дестинации са Австрия, Япония, Канада, Тибет, Фиджи. 

 

Скорпион

Скорпионът е екстремист по душа. Той умее да върви по ръба на бръснача и не се страхува да рискува в любовта, в работата и в живота като цяло. В пътешествията също не прави изключение. Би отишъл някъде, от където да скочи с бънджи или пък с парашут и междувременно да разгледа забележителностите. Държавите, които са препоръчителни за зодия Скорпион са Ангола, Доминиканската република, Панама, Замбия. Скорпионите се чувстват добре в близост до море или океан, защото са воден знак и това определено би ги заредило с нови сили.

Стрелец

Стрелците са най-големите пътешественици от целия зодиак. Те живеят за това! Дори бих препоръчала на представителите на тази огнена зодия да превърнат своето хоби в професия. Да бъдат гидове, да съставят маршрути, да търсят хотели, да закупуват изгодни билети – ето това е тяхната сбъдната мечта. Стрелците се чувстват щастливи, когато са на път и на тях препоръчвам да обиколят целия свят. Най-добре обаче ще се чувстват в Австралия, Чили, Унгария, Испания, Обединени Арабски емирства, Сингапур, Бангладеш, Кения, Камерун, Венецуела, Финландия, Южна Африка, Либия…Изобщо богат избор.

Козирог 

Козирогът е работохолик и рядко има време за развлекателни пътувания. Той пътува, но по-често по командировки. Бих им препоръчала да ходят на планина, независимо в коя държава е. България е с асцендент Козирог, затова е много подходящо да кръстосват родината ни винаги, когато имат възможност. Пример за търпеливо трудолюбие имат нациите на Литва, Босна, Словакия, Хаити, Бруней и на Козирога ще му допадне там. Да посетят също Индия, Судан. Важното е да се отпуснат, за да се насладят на пътешествието.

 

Водолей

Подходящи дестинации за представителите на зодия Водолей са Иран, Русия, Сирия, Етиопия, Шри Ланка, Ватиканът. Изобщо страни, които са с бурно минало, а бъдещето им е неясно. Водолеите са непредсказуеми и могат да изпадат в крайности по време на пътуването – или радостно въодушевени от забележителностите, или избухват за дреболии. Обичат да пътуват с големи, шумни компании. По време на пътуването не се разделят с фотоапарата си и имат способността да уловят най-красивите гледки.

 

Риби

Обичат спокойствието и екзотичните острови. За тях животът е вълшебство и вечна почивка на брега на морето. Съвършенството за тях е да лежат на плажа, да съзерцават синевата с замечтан поглед и коктейл в ръка…Подходящи за тях дестинации са такива с излаз на море, океан, езеро, река. Препоръчителни за тях са следните държави: Португалия, Египет, Тайван, Монако, Гана.