Когато заскърцат пантите на драгалевските куфарчета
2

Когато заскърцат пантите на драгалевските куфарчета

Когато заскърцат пантите на драгалевските куфарчета става страшно. От прахта изскачат мръсни тайни и още по-мръсни човечета.

Когато заскърцат пантите на драгалевските куфарчета се свири сбор на площада. Пантите може и да са ръждясали, но доларите са си все така зелени като и преди 20 години. И с тях се купува всичко – служби, съвести, съдби. Драгалевските куфарчета пазят много истории – за бандитски приватизации и първия милион на много олигарси. Не. На всички олигарси у нас. Страшни истории за тъмно-сини кабинети, в които мрачната сянка на един Командир реди правителства, раздава кеш, обучава пионки... А те след това вярно да крачат, както по ТВ ефири и червени килими, така и по жълтите павета, нарамили поредния писан в драгалевското мазе лозунг.

Драгалевските куфарчета пазят

зловещата истина КОЙ държи службите у нас

и как точи тайните им – дали, за да ги държи в килера като застраховка „бъдеще“ или за да ги предава към братушките в Кремъл е все едно. Овладяната държава – усукана в изсмукващата паяжина на драгалевските потайности, е най-грозната част от неслучилия се Преход у нас. Преход, който трябваше да освободи живота ни от дългата ръка на Държавна сигурност и нейните производни. Но вместо това днес наследниците (не само като синове, но и като разбирания) водят поредната цветна революция, с тайната надежда, че този път те ще се върнат в реалната власт, а няма само да дърпат конците отзад.

Драгалевските куфарчета пазят тайните на сенчести фигури като Васил Божков и Цветан Василев, като лустросаните, изтъкани от червени комунистически нишки на едни мракобесни времена – Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев. Знаят всичко за тях – как разградското дете-чудо от прост драскач стана успял бизнесмен с вестници, финансови компании и много каолин в джоба, който бързо осребри. Когато имаш цена, винаги се намира и кой да те купи. Като журналистите на Прокопиев, които цял живот ще носят клеймото „реквизит“, заложен срещу поредния заем, който олигарха няма да върне, а ще предпочете да духне зад граница.

Сингапур, Белград или Дубай? Няма никакво значение.

Важното е да се скрие на топло и максимално по-далеч от правосъдието. Питайте Божков, който по бабаитски реди през телефона кой да окървави протеста, кой да бъде отстрелян и кой да бъде помилван и кого Радев да включи като министър в служебното си правителство, за което мечтаят олигарсите, превърнали „Дондуков 2“ в своя резиденция.

Когато заскърцат пантите на драгалевските куфарчета, включете телевизора и ако видите Дървеното човече Христо Иванов се заслушайте. През него говорят Командира и отрочетата му, които имат от какво да се страхуват. И имат защо да искат властта. Да се легитимират, да се угоят, да употребят народа и да се разправят с враговете си.

Знаете кои са те – всеки дръзнал да припомни за драгалевските куфарчета е мишена на този „отбран“ кръг. Каймакът на мафията не прощава, когато много говориш, а още по-малко ако много пишеш. Защото писаното остава – не като да изтъркаш биографията си от интернет. Хартията е печата на миналото, което е по-страшно от всяка присъда.

Затова Делян Пеевски е враг №1.

Кой е този, който си позволява да казва истината и медиите му да я публикуват, за да стигне до всички? Ясно е, че трябва да бъде отстранен – публично. Телевизионния линч винаги е бил прийом на тези хора, защото знаят, че окаляният човек е много по-малко чуваем. Затова те хвърлят кал – огледайте се по кого и помнете, че винаги има причина. И тя също е в драгалевските куфарчета, които много хора искат да закопаят завинаги. И затова искат да смажат пантите и да си осигурят здрави ключалки на тайните като смажат всеки, дръзнал да поиска отварянето им.

Ако един ден драгалевския център бъде разрушен, знаете ли какво ще откриете там? Призракът на нашия Преход – по дни, часове и раздадени милиони.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.