Още Карл фон Вебер е усетил тяхната мощ. В блестящата си опера „Вълшебният стрелец“ композиторът впечатлява със забележителния „Хор на ловците“.

Дума да няма - авджиите винаги са звучели в почти музикален синхрон. Те са повече от армията, по-сплотени са от спортните тимове и по-палави от балерините на „Крейзи хорс“.

Заради това синхронно звучене и хората, пишещи музика, често се сещат за тях. Някога и фолпевецът Валдес написа текста и музиката на парчето „И ловец съм, и рибар съм“, но понеже в него тегли една псувня на закона, прокуратурата се самосезира, посъветва го и той бързо промени спорните думи.

Ловците са армия, която не се спира пред нищо, дори и пред перспективата членовете й да станат лаборанти. Експерти на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са предвидили в местните дружинки да бъдат обучени поне по двама, които да взимат проба от всяко отстреляно диво прасе, за да няма зараза от опасния вирус на чумата по прасетата (стр. 6).

Ето една истинска практична стъпка. Тази огромна маса от хора може да помага в борбата с опасни зарази, но не само това. Последователите на този вечен мъжки инстинкт – ловът, ще бъдат полезни в много други трудни ситуации. Още повече, че това са хора на честта и винаги са готови да отзоват. Никой не трябва да подценява наличието на много мъже с пушки. Само лаборантството не им прилича. На тях им трябва изява на мъжка сила и чест. И който им измисли многофункционално приложение, само ще спечели.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Чадър за плаж, за бизнес и за борч

Заразата, дошла от далечните източни земи, ни донесе извънредно положение, но и доста надежди. Не само за оздравяване и по-скорошна победа над вируса, а и за спасение за икономиката и за оправяне на немалко други неща.

Ген. Мутафчийски – Гласът на разума

„Той е правилният човек на правилното място”, каза преди време за него зам.-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов.Думи, които могат да потвърдят всички, които работят и контактуват по служба с генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинска академия и председател на Националния оперативен щаб за коронавируса.

Проф. Михаил Константинов: Масово побъркване

Ще започна с фактите, а ще гледам с тях и да завърша. У нас за пореден път се сбориха президент и управляващо мнозинство, но това е силно бял кахър на фона на всичко останало. Примерно на факта, че снегът още е малко и вода може и да няма. А и посевите могат да измръзнат, което ще ни докара комбинация от жажда и глад. Напоследък обаче Господ даде и малко сняг. Та дано продължи да вали. Поне още две седмици, ако може, че иначе ще трябва да захлопваме кепенците.