0

„Беше забавно. Трябва да излезем пак. Ще ти се обадя по някое време.“ В случай, че не сте die-hard фен на „Приятели“ като нас - репликите са на Чандлър и следват срещата му с шефката на Рейчъл. Въпреки, че не я харесва, това е единственият адекватен според него начин да приключи романтичното рандеву с Джоана.

„Беше забавно. Трябва да излезем пак. Ще ти се обадя по някое време.“ В случай, че не сте die-hard фен на „Приятели“ като нас - репликите са на Чандлър и следват срещата му с шефката на Рейчъл. Въпреки, че не я харесва, това е единственият адекватен според него начин да приключи романтичното рандеву с Джоана.

На този неловък момент, в който сте в края на срещата, но не знаете как да намекнете на човека отсреща, че това е възможно най-скучният (тъпият, дискомфортен) начин, по който сте могли да прекарате последните два-три часа, ще се посветим днес. По традиция, драги блондинкофили, и този вторник ще раздаваме акъл, като ви изброим няколко изпитани и от личен опит техники. Днес те ще са за отклоняване на мъжкия мерак за продължение на срещата.

Със сигурност ви се е случвало. Момчето, което на пръв поглед изглежда като подходяща „партия“ за вас, се оказва истински кретен още на първата ви среща. Дали ще обижда персонала в ресторанта, ще проведе безкраен монолог относно всички коли, които някога е карал (и иска да кара), ще ви накара ВИЕ да го изпратите до дома или ще повърне от промишленото количество ракия, което е погълнал – мъжете са истински артисти, когато става въпрос за проваляне на една среща. Не, че тази единична ситуация ги прави лоши. Но пък ако е достатъчна, за да ви накара да разберете, че не искате второ подобно изживяване с въпросния индивид, то има няколко хитринки, с които можете да си послужите. И при това – без да нараните нечие его или да получите в замяна отговор ала „Ти пък си дебела“.


Пиши ми, когато се прибереш

„Пиши ми, когато се прибереш“ е най-подлият, но и лесен начин да отрежеш някого. Това изречение със сигурност ще вдъхне надежди на клетника, че си падате по него. Но пъкленият ви план е когато ви пише, че си е вкъщи, да смажете илюзиите му онлайн. Все пак, ако се ядоса, така си спестявате публични сцени (ако приемем, че е нервак или ревльо).

Късмет с автомобила!

Рано или късно, струва ни се, всяка жена попада на мъж, който ще върви по улицата (хванал я романтично за ръка) и ще изброява всички характеристики на колите, които се изпречат по пътя му. Това, докато ние предимно се интересуваме от цвета на автомобила... Във всички тези многобройни слова, които ще чуете по темата, избраникът ви за вечерта със сигурност няма да пропусне да спомене и собствените си тревоги във връзка с неговата кола... или във връзка с факта, че все още няма такава. Това ви дава възможността да му пожелаете „И късмет с колата!“ на изпроводяк. Съпътствано с леко и приятелско потупване по рамото, пожеланието ви дава чудесен „изход“ от разговора и срещата. В случай, че все пак сте улучили момък, който не се интересува толкова от двигатели с вътрешно горене, турбо двигатели и т.н., то със сигурност ще можете да смените съществителното „кола“ с работата му, някое споменато от него хоби и т.н.


Бъдете неговата карта

В случай, че ситуацията го позволява – т.е. действително знаете къде се намирате в края на срещата, предложете на клетника да му помогнете с ориентацията. „Знаеш ли как да стигнеш до вкъщи?“ е добър завършек на агонията, която вече сте преживели. Отгоре на всичко, ще оставите впечатлението, че все пак храните някакви топли чувства към „половинката“ ви за вечерта. След като го упътите пък просто си тръгнете.


Говорете за бившия

Ако не искате той да ви търси повече, но пък ви е срам или страх да му признаете, има простичко решение. Направете така, че той да се изплаши. Вмъкнете няколко пъти истории с носталгична нотка за бившия си приятел, за да покажете, че още имате чувства към него. Дори това да е лъжа, никое момче няма да се хвърли току-така да се бори за вас, след като сте му навряли в лицето любовта си към този преди него.


Благодаря за питиетата!

Задължително му благодарете за питиетата, вечерята, кафето или там с каквото се е опитвал да ви впечатли. Това изречение е идеален завършек на срещата, ако не искате да има втора такава, защото единственият подходящ отговор е „Моля“. Ако пък е стиснат и не е платил сметката, или пък вие не сте го оставили, можете да му благодарите само за компанията (колкото и неприятна да е била тя).


Бързи и яростни

Това е възможно най-бързият изход, който можете да направите от срещата. В случай, че не ви се мисли как точно да се измъкнете от неловката ситуация, просто обърнете гръб и си тръгнете. За да покажете все пак някакво възпитание, можете да прегърнете мъжа на сбогуване, а ако сте по-щедри, подарете му дори и целувка по бузата. След това поемете по вашия си път.

Срещата беше тъпа...

За финал най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е просто да бъдете честни. Срещата не ви е харесала? Няма нищо лошо, признайте си и така няма да изпаднете в ситуация, в която той ви пише и звъни постоянно, а вие се чудите какво оправдание да мислите този път. Може би пък и на него не му е било приятно. Ако си признае, ще можете да обмените съвети относно грешките си и да не ги допускате в свалките с други хора.