0

Е дин от най-известните български спортисти, прославили страната ни – Кубрат Пулев, гостува в студиото на bTV в деня на парламентарните избори. Кобрата, който на два пъти бе близо до световната титла в тежката категория на бокса, подари на водещия Антон Хекимян издание на "История славянобългарска" и заяви, че според него България ще се оправи, когато се върне любовта на хората към нея.

Един от най-известните български спортисти, прославили страната ни – Кубрат Пулев, гостува в студиото на bTV в деня на парламентарните избори. Кобрата, който на два пъти бе близо до световната титла в тежката категория на бокса, подари на водещия Антон Хекимян издание на "История славянобългарска" и заяви, че според него България ще се оправи, когато се върне любовта на хората към нея.

По-големият от братя Пулеви смята, че все повече сънародници вярват в по-доброто бъдеще и в промяната, колко и бавно да се осъществява тя.

"Всеки българин трябва да има самочувствието да се нарече българин. Всеки българин трябва да има щастието, да има любовта към държавата, за да може тя да пребъде. За съжаление, историята ни е такава и трябва постоянно да си припомняме, че трябва да носим тази гордост. Аз смятам, че българинът все повече започва да вярва в себе си, започва да вярва в България. Ето, виждате, за вас може и да е ниска избирателната активност, обаче аз виждам колко хора имаше в репортажите ви от Франция, в Германия, в Лондон. Редят се на опашки, и то с часове. Огромни опашки, за да дадат своя глас. Любовта се е върнала, по един или друг начин", започна Кубрат.

"Хората не знаят на кого да вярват, но въпреки всичко са излезли да гласуват. Това означава, че България ги интересува. Много българи си мислят, че ако отидат в чужбина, там е нещо невероятно, обаче се оказва, че в България могат по същия начин да живеят добре. Все повече българи вярват в промяната, колкото и бавна да е тя. На мен ми се иска да е по-бърза. На този етап кретаме към едно по-добро бъдеще."

„Много пъти си задавам въпроса „Как ще се оправи България“, щом като вече 20-30 години не можем да се изравним с другите народи. Не може, примерно, пенсионерите да взимат 1000 евро пенсия. Представяте ли си българите, ако взимат 1000 лв. дори пенсия, как ще се чувстват? Смятам, че нещата ще се оправят. Винаги, когато си задавам въпроса как точно, отговорът е един - когато се върне любовта на хората към тях самите и към България. Тогава България ще разцъфне." "За мен е изключително важно да се гласува и се надявам активността да не намалее. Сега е моментът да гласуват за тяхната държава, за всичко това, което се случва, за всичко, от което не са доволни. Сега е моментът те да отидат и да изразят своя глас."

Кубрат, който отказа да се боксира за Германия, отхвърляйки многомилионна оферта по времето, когато работеше с промоутърската къща "Зауерланд", заговори и за българската мечта. "Днес българската мечта е доста по-лесна. Българинът иска просто да живее добре. Това не е толкова трудно постижимо, стига човек да бъде зареден с вяра и позитивизъм. Виждате, че показват родината най-много тези хора, които са извън нея. На тях им липсва. Където и да ходя по света, на българите в чужбина толкова много им липсва България, че е неописуемо. Плачат като чуят за България, като чуят химна и видят българското знаме. Смятам, че сме по-обединени като нация и ще бъдем още по-обединени, но българинът иска да види нещо, в което да вярва. Единственият начин да бъдем заедно е да имаме любов към България. Моето послание е българите да вярват в себе си и в България, да бъдат по-непримирими. Да бъдат активни - това им пожелавам", завърши Пулев.