0

М естната коалиция „ Новото време“, която издигна сегашния кмет на община Пазарджик Тодор Попов за четвърти мандат, печели кметските места в 20 от общо 31 населени места.

Местната коалиция „ Новото време“, която издигна сегашния кмет на община Пазарджик Тодор Попов за четвърти мандат, печели кметските места в 20 от общо 31 населени места.

Това са селата Драгор, Ляхово, Звъничево, Мирянци, Огняново, Сарая, Юнаците, Пищигово, Росен, Овчеполци, Синитево, Мало Конаре, Братаница, Величково, Гелеменово, Главиница, Паталеница, Хаджиево, Алеко Константиново и Мокрище, където печелят досегашните управници на населените места.

Местната коалиция“ БСП за България“, която обединява общо 6 партии,  печели в село Добровница за 5-ти път и в село Черногорово, където досегашният кмет Емил Захариев обещаваше автомобил за избирателите, ако бъде предпочетен отново. Резултатите обаче показаха друго и в селото ще управлява избраникът на Корнелия Нинова.

Балотаж ще има на 3 ноември за кмет на община Пазарджик, където ще мерят сили сегашният кмет Тодор Попов и бизнесменът Благо Солов, подкрепен от МК“БСП за България“, както и в 5 от селата- Црънча, Ивайло, Априлци, Говедаре и Дебращица. В четири от населените места ще участва кандидат на местна коалиция Новото време, в две на ГЕРБ и по един представител на ДБГ, Инициативен комитет и местна коалиция БСП за България.

Коалицията на Тодор Попов ще има и 14 съветници в ситипарламента, следвана от ПП“ГЕРБ“ с 9 и МК“БСП за България“-7. Арлин Антонов не успя да се пребори за кметския стол, но ще бъде общински съветник заедно с още един представител от Партия“ Български социалдемократи“, както и избраници на други партии и коалиции.