0

О т коалиция „Демократична България“ са сезирали прокуратурата в Пазарджик за назначен член в секционна избирателна комисия, който не е бил подаден от партията на консултациите, проведени при кмета на местната община.

От коалиция „Демократична България“ са сезирали прокуратурата в Пазарджик за назначен член в секционна избирателна комисия, който не е бил подаден от партията на консултациите, проведени при кмета на местната община.

Въпреки това по неясен начин името на въпросния мъж се е появило в Общинската избирателна комисия в града и е бил назначен в състава на СИК за 27-ми октомври.

“За представляваната от нас коалиция остава неясно обстоятелството, след като (зачертано като лични данни име и ЕГН на лицето) не е предложена от нас, както и от която и да е участвала в консултациите партия или коалиция, кое е дало основание на ОИК – Пазарджик да назначи въпросното лице като член на СИК, предложено от КП “Демократична България – обединение (“Да, България”, ДСБ, “Зелено движение”)”, се казва още в сигнала, подаден до Районна прокуратура – Пазарджик и подписан от представляващите коалицията за община Пазарджик Николай Янев и Христо Стефанов.