КОШМАР: Павилионите до шахтата убиец в София без разрешения за строеж (ОБЗОР)

РДНСК: Няма нито един одобрен проект

КОШМАР: Павилионите до шахтата убиец в София без разрешения за строеж (ОБЗОР)

Строителният контрол иска от общината данни за извършените монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г.

Районната дирекция за национален и строителен контрол (РДНСК) в София вече четвърти месец не може да открие одобрени проекти и разрешение за строеж за строителни дейности и ремонти на обекти в района на болница "Св. Иван Рилски", съобщиха от ДНСК.

В средата на февруари 16-годишният Людмил почина от токов удар, докато минаваше през шахта на тротоара пред болницата. По случая беше образувано дело, но до момента прокуратурата не е съобщавала да е повдигнала обвинение на някого за трагичния инцидент. В РДНСК – София, е постъпило писмо от главния архитект на столицата Здравко Здравков. В него е посочено, че в отдел "Архивно обслужване и дигитален архив" при НАГ - Столична община,

не са открити одобрени проекти и разрешения за 

строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на болница "Св. Иван Рилски" на бул. "Акад. Иван Гешов" в участъка между бул. "България" и ул. "Св. Георги Софийски", включително и за ремонта на светофарна уредба. Изключение прави издадено разрешение за строеж от 2006 г. (№ Б-220/20.07.2006 г.) за преасфалтиране на бул. "Акад. Иван Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски" и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. "Григор Начевич" до съществуващ водопровод. По този повод от РДНСК – София, са изискали от столичния кмет Йорданка Фандъкова и дирекция "Управление и анализ на трафика" в Столичната община

данни за извършени от общината строителни и

монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и други дейности на бул. "Акад. Иван Гешов" пред болница "Св. Иван Рилски". След като РДНСК - София, получи изисканата информация, ще предприеме съответни действия в рамките на вменените по Закона за устройство на територията компетентности и правомощия, се казва в съобщението на РДНСК.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.